Journalistene i Innherred har mange ganger denne høsten rykket ut til E6. Det har vært melding om trafikkulykker, påkjørsler, utforkjøringer på E6 støtt og stadig. E6 mellom Mule og Bjørga er av trasig beskaffenhet.

Lista fra siste halvår er lang: En lastebil full av slakt kjørte utfor E6 og havnet i fjorden i Bjørga i sommer. To personer ble alvorlig skadd etter en ulykke ved avkjøringen til Rindsem mellom Shell-stasjonen og Rinnelva i juli. Ved E6 på Fleskhus frontkolliderte to biler på grunn av det livsfarlige krysset i sommer. En lastebil dundret inn i en hage ved E6 i Vinne i Vinne i september. Et annet livsfarlig kryss, Vinne-krysset, har vært åsted for tre ulykker i perioden fra i sommer fram til jul. På Rinnleiret har det også skjedd ulykker, sist denne uka.

E6 i Levanger og Verdal har vært systematisk nedprioritert på bekostning i flere tiår. Slik kan det ikke fortsette, skriver redaktør Espen Leirset.

Vegmyndighetenes svar er at folk må ta det med ro i trafikken. Det må de selvsagt. Men et slikt svar er unnvikende når man ser trafikkmengden og kvaliteten på E6 i Levanger og Verdal. E6 i Levanger og Verdal har vært systematisk nedprioritert på bekostning i flere tiår. Slik kan det ikke fortsette.

E6 mellom Verdal og Levanger er blant Trøndelags mest trafikkerte strekninger. Her går det mer trafikk en på firefeltsvegen sør for Melhus. Det går langt mer trafikk enn på vegen mot Orkanger. Det er flere biler her enn på den gode vegen inn mot Steinkjer. Men mange år etter at disse vegene sto ferdig, er det fortsatt ingen plan om å gjøre noe med E6 mellom Levanger og Verdal. Forstå det den som kan.

Da vegmyndighetene inviterte til pressekonferanse i Trondheim for å oppsummere 2022 denne uka, utfordret Innherred derfor dem på denne strekningen. Hva tenker dere om trafikkmengden, vegstandarden og ulykkesfrekvensen på en av de mest trafikkerte strekningene i Trøndelag? Helge Stabbursvik svarte på vegne av Statens Vegvesen på pressekonferansen. Svaret er nedslående: – Jeg kjenner ikke til noen konkrete tiltak for å gjøre noe med den strekningen per nå, sier han til Innherred.

Vår redaksjon vil fortsatt dekke situasjonen på E6 tett. Vi vil gjøre det vi kan for å holde myndighetene ansvarlig. For denne vegen er et tragisk skue.