Det skjer ting i Kirkegata i Levanger. Det blir utested når GT Bar & Diskotek åpner en eller annen gang utpå vårparten. Det skal bli dunkende dansemusikk i et mørkt kjellerlokale, klubbscene og ikke minst en lang og røff bardisk, skriver lokalavisa i intervjuet med Halvor Løkketangen. – Du vet, Levanger har ikke hatt en ordentlig festplass for de unge på lang tid. Ikke noe galt om Oskars, men det er jo en pub - ikke et diskotek. Ungdommen skal hit, så får de etablerte nyte sin øl i fred på Oskars. Vi skal ikke være et nytt Oskars. Levanger har rundt 3.000 studenter, og tar vi med de lokale så bør det være et stort marked å ta, sier Løkketangen til lokalavisa.

Dette er gode nyheter for Levanger. Byen trenger en ny «utelivskonge» som henvender seg til yngre voksne. Oskars fikk velfortjent byens kulturpris for et par år siden, og vi håper det kommer mange kunder til puben i mange tiår til. Men det er synd at en by med 2–3000 studenter og over 20.000 innbyggere ikke har et større utelivstilbud. Derfor hilses Løkketangens initiativ varmt velkommen. Dette er noe byen trenger.

Et bedre restaurant-tilbud på dagtid trengs også. Restauranter og utesteder er en svært viktig bransje for å skape liv i sentrum. Men det er en tøff bransje, hvor det er vanskelig å få til god økonomi. I dag er det altfor få som holder åpent. Selv ærverdige Backlund kan man ikke lenger stole på som lunsjrestaurant. Skal man ha lunsj en mandag eller en tirsdag, møter man stengt dør. Ett hederlig unntak er kafe Klinkekulene, som holder åpent hver dag i lunsjtida. Det er strålende at de holder åpent. Men én svale gjør ingen sommer. Det trengs flere steder for å skape en lunsjkultur, og det trengs flere gjester som bruker stedene.

Vi håper det nye utestedet lykkes, og at det inspirerer flere til å skape et godt utelivstilbud i Levanger sentrum.

En by er ikke noe som vedtas i en kommunestyresal. En by trenger en servicenæring som fungerer godt. Derfor trengs det flere driftige folk, og kunder som er villig til å bruke tilbudet. Vi håper både folk, bedrifter og Levanger kommune støtter restaurantbransjen i Levanger sentrum alt de kan. Vi håper det nye utestedet lykkes, og at de kan inspirere flere til å skape et godt uteliv i Levanger sentrum - både på dagtid og på kveldstid.