Sett av lørdag 13. august i kalenderen. Det kan bli en minnerik dag på Innherred og i Trøndelag. Det er dagen du skal fortelle venner i inn- og utland om, og minne dem på at de må slå på fjernsynet og følge sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Roger Rein er ansvarlig redaktør i Innherred.

Selv skal du ikke sitte framfor fjernsynsapparatet. Nei, dette er dagen for å stå og heie de fremste syklistene i verden framover i løypa. I Leksdalen, i Østnesbakken, Valstadmoen, Skogset eller ved Brusve. Hvis ikke stiller du deg opp i Jamtkneppet og ser hvordan sykkelstjernene forserer denne sagnomsuste kneika opp mot Skallstuggu.

Verdiskaping. Litt på avstand har jeg fulgt med på dette som kan beskrives som Nord-Norges svar på Tour de France. Det startet opp, litt i det små, i 2013. Gjennom årene har touren vokst seg større og større både sportslig og publikumsmessig. Det trekker mye folk langs ruta, men selvsagt langt flere rundt fjernsynsapparatene i de 190 av verdens land.

Et så stort arrangement bidrar til stor verdiskapning også på kort sikt. En analyse viser at Arctic Race of Norway skapte økonomiske ringvirkninger i landsdelen for litt over 50 millioner kroner i 2021. I 2022 skal også vi være med å dele på den kaken, og utnytte mulighetene den gir oss. Da er det viktig at vi retter blikket litt lengre fram i tid.

Kan bli noe stort. Gjort på den rette måten er potensial for en langsiktig verdiskaping langt større. Tenk deg mulighetene av å få eksponert natur, folkefest og store idrettsprestasjoner gjennom TV-skjermen til hundrevis av millioner mulige seere. Til folk verden rundt som etter pandemien drømmer om og gleder seg til nye opplevelser.

På Innherred trenger vi ikke å stå med lua i hånda og se på alle turistene som suser forbi på veg mot midnattssol og store nordnorske opplevelser. Her har vi en mulighet til å vise verden hva vi har å by på. Også du kan bidra med ditt blide åsyn og engasjement. Du skal stå der med flagget og heie syklistene fram lørdag 13. august. Sjansen er ganske stor for at du kommer rett inn i fjernsynsstua til en feriehungrig franskmann eller brasilianer.