Tirsdag har Mediehuset Innherred premiere på sin nyeste podkast. I hver episode skal programlederne Odin Nordtømme og Kent-Einar Myreng bli kjent med ordførerkandidatene til de tre største partiene i Verdal og Levanger foran kommunevalget i september 2023.

Dermed blir det seks episoder med seks forskjellige ordførerkandidater.

Hør alle episodene på spotify her!

OBS: Har du ikke tilgang til Spotify? Ingen stress. Alle episodene ligger i en spiller nederst i artikkelen.

– Jeg hører ofte at folk ikke egentlig kjenner ordførerkandidatene vi har i både Verdal og Levanger. Et kommunevalg er jo mer et personvalg. Derfor skal vi finne ut av hvem de er og kanskje gjøre oss opp et bilde av hvordan man skal stemme, sier Kent-Einar Myreng, som er programleder sammen med Odin Nordtømme i podcasten.

Programmet har fått navnet «Innkalt», og vil være et samtaleprogram med fokus på litt politikk, men mest om personene og gode historier.

– Vi skal blant annet høre hvordan de lager tacolefsa si på fredagene, vi skal høre hva de ville gjort om de fikk ti millioner kroner å bruke i kommunen, og vi skal spørre dem om hvem som er deres politiske forbilder. Jeg kan love at det blir veldig mye latter, en del alvor, og en god samtale. Det er ikke mye som slår det, sier Myreng.

Episodene vil bli sluppet fortløpende gjennom sommeren, og programlederne har ikke akkurat ligget på latsiden når det kommer til research om gjestene. Her snakker vi detaljer som ikke mannen i gata vet fra før. For programlederne har gått grundig til verks med å snakke med partikolleger, venner og familie før de har møtt kandidatene.

– Vi er innom tabber på fjellturer, hvor sinte de er i trafikken, en mye omdiskutert kanindrakt og drivhus-dramaer, sier Nordtømme, som til vanlig dekker politikken i Levanger for Mediehuset Innherred.

– Jeg treffer dem ofte i offentlige møter og ser navnene deres i sakspapirer. Her møter vi politikerne med litt mer senka skuldre, sier Nordtømme.

Programlederne går langt i å love en god lytteropplevelse. Enten du elsker å følge politikken på Innherred, eller aldri har stemt og gir deg katta i politikk.

– Det skal være mye fliring og god underholdning. Det lover vi, sier Myreng.