Sushi-gründer Kent O. Ferstad bekrefter nå at planene er kastet i søppelkassa. Mintage sushi var langt i forhandlingene med gårdeier Ivar Koteng, og kommunen hadde omsider vedtatt en omdisponering av en del av tredjeetasjen i det tidligere Bøndernes Hus.

Alt lå til rette for en sushirestuarant og en såkalt lounge i trehusbyen i løpet av året. Men forhandlingene har strandet:

Skulle åpne i høst

– Vi innser nå at det ikke går an å få til etableringen i Kirkegata 48. Synd, men sant, sier Kent O. Ferstad, som startet sin framgangsrike sushi-kjede i hjembyen Steinkjer.

Siden har han satt i gang tilsvarende Mintage-steder i Stjørdal og Namsos, og Åre står for tur. Levanger var neste by på lista, og Ferstad hadde god tro på å åpne i glassgården ved Torvet en gang på senhøsten. Men den gang ei.

Minst tre mill.

– Jeg registrerte en manglende oppfølging fra den andre parten, og dermed er det bare å legge vekk planene en gang for alle, sier Kent O. Ferstad.

Etter det vi erfarer, har diskusjonene stoppet i finansieringen av investeringen som må til for en omfattende ombygging av huset - for å gjøre det om til et spisested. Bøndernes Hus har riktignok tidligere blitt benyttet som spisested i Kaffestovas epoke, men lokalene tilfredsstiller ikke dagens krav. Det er tidligere anslått at en ombygging til sushirestaurant ville koste minst tre millioner kroner. Eier og Rosenborgs styreleder Ivar Koteng skal ha vært positiv til Ferstads etablering, men enigheten tok brått slutt.

Ser på alternativer

– Vi har sagt oss villige til å betale for investeringen som må til, men innenfor en begrenset tidsperiode. For oss er det uaktuelt å drive å betale i det uendelige, og to ganger for det samme, sier Kent O. Ferstad.

– Betyr dette at dere dropper ideen om å vokse videre med en Levanger-etablering?

– Nei, vi synes Levanger er veldig intererssant, ikke minst fordi det er en fin by som er i vekst - og som har mange mennesker i umiddelbar nærhet. Vi betrakter Levanger og Verdal som ett område - og vil nå vurdere alternative lokaler. Det må egne seg til vårt formål, og ha plass til minst 40-50 gjester, poengterer Kent O. Ferstad.