Plottet i åres russerevy i Verdal er en gjenstridig rektor. «Harald Morten Steen» lar alarmen gå, bryter inn og annonserer at det ikke blir noen russefeiring i år. Russeffekter blir samlet inn, og elevene holdes i et jerngrep. For å leve ut sine drømmer må de legge en plan.

Over styr i Molde

Bra trykk i dansen, også fra guttene.

Ideen er ikke så toskete. For en del år tilbake var det en rektor i Molde som satte foten ned for at russerevyen der ikke kunne vises i festsalen på gymnaset. En tradisjon var brutt. Årsaka var at russerevyen året før hadde utartet til en voldsom fest der det ble drukket alkohol. Det ville ikke skoleledelsen skulle skje igjen.

Skolen er verden

Nå er Verdalsrussen 2018 på sin side snille og greie, om vi skal dømme ut fra revyen. Vi følger russen i deres små og store dramaer i hverdagen. Selv en nyoppdaget kvise kan utløse et hysterisk skrik. Verden er enn så lenge skolen, med kantina som den ultimate nødhavn. Her får de trøst og hjelp, her kan de fortelle om sine mange plager til kantinedama.

En ny skihelt har blitt jentenes favoritt.

Sketsjene holder et jevnt godt nivå, der noen selvfølgelig krevet noe kjennskap til skolen og personalet der. En meget god parodi på skoleplanlegging i Uffamei må trekkes fram. Her får vi en hysterisk framstilling av rektor Harald Morten Steen, mesterlig spilt av Håkon Grande.

Solid forestilling

Revyen «Svartelistet» har selv om det er mye internt blitt en solid forestilling, der den erfarne duoen Geir Holmen (regissør) Siri Brenne (koreograf) løfter ungdommen mot stjernene. Det er en stor produksjon med stor showfaktor i dansenumrene. Verdalsrussens framføring av The Greatest show vil bli stående som en påle i skolens 35-årige russerevy-historie.

Jentene har sine månedlige utfordringer.

Det sitter meget bra også i andre nummer, spesielt når vi få se jentene gjøre et opprør med hilsen til Torbjørn Røe Isaksen i nummeret Bløderliv.

Nydelig sang

Dina Strømmen og Synne Myran Larsen synger aldeles nydelig.

Det er alltid spennende å se om noen nye talenter åpenbarer seg i slike forestillinger. Her er det flere gode tilløp, der enkeltaktører viser gode takter i skuespill og sang. De helt store solonummer er det likevel de scenevante Dina Strømmen og Synne Myran Larsen som står for. Deres framføring av Elle Kings Ex’s & Oh’s er i særklasse veldig bra.

Den herlige russestiden er i gang.

Mens vi venter på våren er russen allerede i full blomst. Som publikummer kan du iallfall fylle favnen med en fargerik bukett livsbejaende ungdom. Og overskuddet fra billetten du kjøper vil gå til et veldedig formål. Det er all grunn til å kose seg i aulaen i de kommende kvelder.