God morgen!

Dette har skjedd på Innherred

Fulle folk med ei sko er et sikkert vårtegn, ifølge politiet. Les om det som har skjedd på Innherred i natt og hva vi kan vente oss søndag.

Stille søndag morgen i Åsen.   Foto: Marte Skjesol

New Articles

-Full mann med ei sko i Levanger, leser Ebbe Kimo fra politiloggen. Operasjonslederen i Trøndelag politidistrikt legger til at det ikke ble iverksatt noe fra politiet etter denne meldingen.

-Det er lov å gå med ei sko. Første vårtegnet er at folk begynner å gå med ei sko i fylla, sier Kimo.

Det er derimot ikke lov å ikke lov å etterkomme politiets pålegg. Straffen er bøter eller fengsel i inntil tre måneder, og lørdag kveld ble en ung mann anmeldt for nettopp dette. Saken kan du lese her.

Politiet måtte også ta seg av en mann i 50-årene som laget bråk på et utested.

Sport

Søndag er det mye sport på programmet på Innherred.

Vårhopprennet i Torsbustaden har våknet til liv igjen. Alle bakker opp til K45 er preparert og Andreas Stjernen møter opp. Det gjør også de tidligere storhopperne Hroar Stjernen og Rolf Åge Berg.

Siste seriekamp i 1. divisjon håndball spiller Levanger håndballkamp mot Førde i ettermiddag. Kampstart klokka 16.00 i Trønderhallen.

I kveld tar Sandnes Ulf imot Levanger fotballklubb. Bortekampen starer klokka 18.00 og på Innherred.no kan du følge kampen live. Johannes Strand live-oppdaterer.

Verdals fotballkvinner spiller treningskamp mot Nardo i kveld. Det skjer klokka 18.00.

Bålforbud

Vi kan også i dag vente oss varmegrader opp til 14 – 15. Yr varsler kun flau og svak vind. I dag starter også bålforbudet, som gjelder perioden 15. april-15. september. Det er da ikke tillatt å tenne opp bål og engangsgrill i, eller i nærheten av skog og all annen utmark.

Nasjonalt og internasjonalt

Seks personer er evakuert grunnet fare for isras i Namsos i Trøndelag. Like før midnatt melder politiet i Trøndelag at et isras truer noen hus i Vika nedenfor Bjørumsklumpen i Namsos. Politiet vil foreta en ny vurdering av situasjonen søndag morgen.

Flere båthavari

Flere personer måtte få hjelp etter båthavari flere steder i landet natt til søndag.

Klokken 23.30 ble en person reddet av lokalt brannvesen etter at en 34 fots fritidsbåt var i ferd med å synke sør for Spangereidkanalen i Lindesnes. I timene som fulgte måtte Hovedredningssentralen Sør-Norge rykke ut til fire andre båter.

Ber om ny resolusjon

USA, Frankrike og Storbritannia har lagt fram en ny resolusjon i FNs sikkerhetsråd om at den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria må granskes.

I resolusjonen bes det også om en umiddelbar våpenhvile og at humanitær hjelp får komme uhindret inn i Syria. Samtidig krever de at Syria deltar i FN-ledede fredssamtaler, ifølge nyhetsbyrået AFP.