Flere av deltakerne på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete, støtter Sp-ledelsens trussel om anmeldelse. Nå har også Tomas Iver Hallem, som i dag er fylkesvaraordfører i Trøndelag, uttalt seg. På Facebook skrev han natt til mandag at han ikke kjenner til gjerningsmannen som sendte sex-meldingen til Navarsete som skjedde på hytteturen to år tilbake.

– Som jeg fortalte partisekretæren, kjenner jeg ikke til hvem har sendt meldingen. Dette er ikke snakk om en kameratgjeng som beskytter hverandre. Hadde jeg visst hvem som gjorde det, ville jeg selvfølgelig fortalt partisekretæren det.Jeg har vært med på en tur med bekjente hvor det har blitt sendt en svært uheldig melding fra en deltakers telefon, skriver Hallem på Facebook natt til mandag.

Han mener Navarsete har blitt trakassert på det groveste av den som har sendt meldingen og at den som står bak har satt alle som var med på hytteturen i en håpløs situasjon.

– Alle blir mistenkeliggjort for å stå bak, eller dekke over, den uakseptable handlingen. Derfor vil jeg igjen understreke at vedkommende bør stå frem og beklage overfor Navarsete, skriver Hallem.

Han forteller at han hadde sin første samtale med partisekretæren om hytteturen to år tilbake først 15. april i år.

– For en uke siden (14.4.2018) leste jeg i VG om meldingen fra hytteturen. I artikkelen var også mitt navn og bilde oppgitt, uten at jeg hadde snakket med noen i redaksjonen i forkant av publiseringen. Dagen etter (15.4.2018) ble jeg oppringt av partisekretæren. Denne formiddagen hadde jeg min første samtale med partiledelsen om hytteturen jeg deltok på drøyt to år tidligere, skriver Hallem på Facebook.