Politiet opplyser at de har kontroll på gjerningsmannen i knivepisoden i Verdal.

Ifølge operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt har politiet ingenting å melde av hendelser fra i natt. Han kan derimot opplyse om at de har vært i kontakt med gjerningspersonen som skal ha knivstukket en mann i Verdal natt til søndag.

-Politiet fikk kontroll på personen i går cirka klokka to. Det var planen å få avhørt vedkommende, opplyser Olsen.

Sex-meldingen i Senterpartiet

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem var en av de ti deltakerne på hytteturen hvor den grove tekstmeldingen ble sendt til Liv Signe Navarsete. Hallem uttaler seg i Adresseavisen i dag og forteller at at han ikke ble kontaktet av partiledelsen før to år etter hendelsen. På Facebook skrev Hallem i natt: «Dette er ikke snakk om en kameratgjeng som beskytter hverandre. Hadde jeg visst hvem som gjorde det, ville jeg selfølgelig fortalt partisekretæren det».

Kultur og sport

I dag er det Verdens bokdag og den feires i over 100 land i hele varden. Verdal bibliotek feirer dagen med kaffe, kake, kviss og kåring av årets bibliotekbruker. Bibilioteket får også besøk av skoleelever på lesestund.

Det er verdens bokdag i dag. Verdal får besøk av skoleelever og byr ellers på kake, kaffe og kviss. Foto: Arkivfoto.

Flere av Levangers sentrumsbutikker inntar Moan i kveld. Riktignok er ingen på flyttefot, men butikkene bidrar med moteshow på spisestedet Famille til inntekt for SOS-barnebyer.

Det blir fotballkamp på Moan i kveld. LFK2 møter Orkla i 3. divisjon menn.

Rådhuset

I Verdal møtes kommunestyret i dag. På sakslista står blant annet annet ny Stiklestad skole og ny Holmen bru.

Eldrerådet har også møte i dag.

Været

Finværet fra i går fortsetter i dag, men bare for en liten stund. Det skal bli regn fra tidlig ettermiddag. Yr gir følgende værmelding i Trøndelag i dag: «Sørøst frisk bris utsatte steder, i ettermiddag dreining til sør og sørvest bris. Perioder med regn, i kveld snø over 800-1000 meter.»

Nasjonalt og internasjonalt

90 millioner til?

Finanskomiteen skal avgi innstilling etter overskridelsene i byggesaken på Stortinget. Det er ventet at komiteen vil godkjenne en utvidet fullmakt på 90 millioner kroner til Stortingets skandaleombruste byggeprosjekt.

Prosedyrer i ubåtsaken

I København tingrett starter prosedyrene i saken der Peter Madsen er tiltalt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dommen er ventet å bli avsagt onsdag.

Peter Madsen er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep mot Kim Wall. Madsen har kun erkjent likskjendingen.