Noen artister dør aldri, som Chuck Berry. Han gikk riktignok bort i 2017 i en alder av akseptable 90 år. Men minner lever. Daniel Trustrup Røssing er en av dem som vil holde liv i artisten som slo gjennom på 1950-tallet med sanger som Maybellene, Roll Over Beethoven og Johnny B. Goode.

Spontan begeistring

Hadde den godeste Chuck Berry sett Daniel i aksjon i Lydhagen fredag, ville han ha knegget godt og for alt vi vet tatt en duck-walk. Dette var show av internasjonal klasse, og folk stod spontant opp, klappet, hoiet og hyllet skogningen etter framføringen av Roll over Beethoven. Stemningen var da allerede god etter klassikere som Drifting heart og Thirty days.

Oppfølger fra 2017

Konseptet «Dance me to the end» fikk en pangstart i fjor, og nå er en ny runde på gang i Lydhagen. Tony Waade har samlet et stjernelag og mønstrer 20 personer til å hylle flere artister som gikk bort i fjor. Et publikumsmessig sikkerstikk var klart da Chuck Berry takket for seg 18. mars. Iallfall i det øyeblikk Tony Waade fikk Daniel Trustrup Røssing til å si ja til å spille.

Stor stemning med Thirty days.

Skogning som har spilt cirka 100 konserter med Chuck Berry er en entertainer av høy, internasjonal klasse. Sammen med bassist Åsmund Gevik og Tony Waade på trommer blir det rock’n roll to the basic. Og det er veldig moro så lenge det varer, superlativene haglet rundt rundbordene: - Dæven, det va’ bra!

Sterk Jarreau-tolking

Thomas Jenssen gjorde en svært bra tolkning av jazzlegenden Al Jarreau.

Kvelden i Lydhagen bød på et bredt spekter av musikk, og det ble flere flotte musikalske opplevelser. De som ikke fra før har den store kjennskapen til Al Jarreau, fikk en aldeles glimrende innføring i musikken til den prisbelønte artisten.

Thomas Jenssen, vokalist og musiker fra Levanger, gjorde en svært bra tolkning av jazzlegenden med sangene Morning, After all, Spain og Black and blues.

Kompakte perler

Tony Waade var vokalist og trommiis under hyllesten til Greg Allman.

Det fortsatte som et musikalsk overflødighetshorn i Lydhagen som har utviklet en scene som absolutt er verdt å få med seg. Greg Allmann-tolkningene med Tony Waade og Emma Williksen som vokalister var også kompakte perler denne kvelden.

Emma Williksen i Into the night (Greg Allman).

Agent-sanger

Konferansierene Per Anders Folladal og Karin Jegtvik prøvde seg med vokale krumspring, før det fortsatte med en James Bond-potpurri. Roger Moores minne ble hedret med blant annet Licence to kill (Heidi Røstad Aunan) og Live and let die (Espen Bjøru).

Soundgarden i Lydgarden. Jack Maddesty tolket Chris Cornell.

Første del av konserten ble avrundet med en hyllest til Chris Cornell, Soundgarden-vokalisten som gikk bort for nøyaktig ett år siden. Jack Maddesty framførte Black Hole Sun, den dystopiske sangen med både tygde og patos.

Highway to Hell

Undertegnede forlot feststemningen før tolkninger av storheter som Steely Dan og Tom Petty stod for tur. Avslutningsvis skulle det bli et sett med AC/DC. Så dersom politiet melder om et låvetak som er blåst av oppi Volhaugen er forklaringen «Dance me to the end».

Disse døde i 2017 og hedres i Lydhagen

Tom Petty døde 20. januar, 66 år gammel. Petty var en amerikansk låtskriver og gitarist, ffrontmann i Tom Petty & the Heartbreakers og medlem av bandet Mudcrutch. Han var også medlem av supergruppen The Traveling Wilburys. Mest kjent for Free falling fra 1989.

Al Jarreau, døde 12. februar, 76 år gammel. Alwyn Lopez «Al» Jarreau var en amerikansk sanger og jazzlegende. I løpet av sin lange karriere ble han tildelt syv Grammy Awards. Han er den eneste som har vunnet i tre forskjellige kategorier: jazz, pop og rythm & blues.

Chuck Berry, døde 18. mars, 90 år gammel. "Rockens gudfar" og kjente gitarist slo gjennom på 1950-tallet med sanger som Maybellene, Roll Over Beethoven og Johnny B. Goode.

Chris Cornell, døde 18. mai, 52 år gammel. Han er kjent som vokalist i Soundgarden og Audioslave. Sammen med Nirvana, Alice In Chains og Pearl Jam var Soundgarden ett av de største grungebandene fra Seattle.

Roger Moore døde 23. mai 2017, 89 år gammel. Moore var en britisk skuespiller, best kjent for sine roller som Simon Templar i TV-serien Helgenen, Gullguttene, og ikke minst som James Bond. Gjennom agen 007 fikk verden mange musikalske perler.

Greg Allmann døde 27. mai, 69 år gammel. Allman var sanger og låtskriver, kjent som vokalist i The Allman Brothers Band. Bandet var en av pionerene bak sørstatsrocken som skjøt fart på 70-tallet.

Walter Becker (Steely Dan) døde 3. september, 67 år gammel. Becker var en amerikansk bassist, gitarist og produsent, mest kjent som medlem av det Grammy-prisvinnende amerikansk bandet Steely Dan som ble etablert i 1972.

Malcolm Young, kjent som gitarist i bandet AC/DC, døde 18. november, 64 år gammel. Han var bror til bandets andre gitarist og frontfigur Angus Young.