Like ved 0730-tiden ble det meldt fra om en brann i Kirkegata i Levanger.

Det er store innsatsstyrker på stedet. Røyken står kraftig ut fra tak og vindu. Personer inne i bygningen ser ut til å ha evakuert selv.

Røyken sto kraftig ut fra vindu og tak allerede ved 0730-tiden. Foto: Tore H. Kristoffersen

Ny oppdatering klokken 0805 er at det fortsatt kommer tett røyk ut fra toppetasje som er i full overtenning

.

Audun Hallem Berge, Oddvar Hallem og byantikvar Tove Nordgaard. Foto: Erlend Aune

Brannvesenet har gått gjennom bygningen med røykdykkere, og det skal ikke være noen igjen i leilighetene,, meldte politiet samtidig.

Mye røyk i sentrum

De ber folk om å holde dører og vinduer stengt på grunn av mye røyk i sentrum.

Klokken 0905 meldes det fra brannvesenet at det ikke skal være fare for spredning til nr. 51 og 57. Det jobbes fortsatt videre på taket til nr. 53 og 55.

Ifølge politiet bistår kommunen nå for å finne hjelp til forpleining og overnatting for de 25 som skal være registrerte beboere i gårdene. Det er enda et litt uvisst antall siden noen allerede har dratt på arbeid eller ferie.

Ved 09.50-tiden brant det fortsatt i nummer 53 og 55, to gamle trehus med mye etterisolering som gjør slukkearbeidet krevende.

Brannvesenet gjorde en strålende jobb, og fikk etter hvert kontroll på brannen i den gamle bygården. Foto: Jørgen Hjelmsøy / UFO2

Klokken 11.40 opplyser politiet at brannvesenet melder at beboere i nummer 51 og 57 kan flyttes tilbake. Brannvesenet har kontroll på brannen og driver etterslukking i nummer 53 og 55.

Innherred oppdaterer saken