Den 2. mai gjennomførte Brann- og redningsavdelingen i Innherred samkommune ved Tronn Sæternes et tilsyn ved Nord universitet.

Det ble funnet flere avvik og merknader ved tilsynet som er presentert i en tilsynsrapport fra 5. mai. Eier av byggene ved Nord universitet, Statsbygg har nå kommet med tilbakemelding på avvikene og merknadene.

Manglet etasjeansvarlige

Første avvik dreide seg om at det ikke var utpekt brannansvarlig i tilfelle brann, såkalte etasjeansvarlige. Statsbygg har kommet med sitt tilsvar på saken.

- P.g.a. ferieavvikling holder vi den gamle brannorganiseringen frem til nytt semester. Vi etablerer nye brannrutiner med ansvarlige personer i de 11 brannobjektene vi har på Røstad innen 1. oktober 2018. Eiendomsdrift legger inn brannorganisering som et av punktene i handlingsplanen, skriver Håvard Skorild fra eiendomsavdelingen i Statsbygg som tilsvar i tilsynsrapporten.

Opphopning av brennbart materiale i kjeller

Det ble også funnet avvik knyttet til parkeringskjelleren på universitetet. Der var det lagret en god del brennbart materiale som det ikke var fremlagt brannteknisk dokumentasjon på. Ved eventuell videre lagring av brennbart materiale måtte dette bli brannteknisk vurdert av rådgiver.

Statsbygg sitt tilsvar er at lokalet nå er ryddet for brennbart materiale, med et vedlagt billedbevis som understreker dette.

Krav om evakueringsplan for funksjonshemmede

Brann- og redning fant et avvik som dreide seg om mangler med tanke på evakuering av funksjonshemmede studenter ved en eventuell brannsituasjon. Denne planen måtte legges inn i HMS-brann.

Statsbygg skriver i sitt tilsvar at de nå har tatt dette opp med Nord universitet og de har kommet med en tilbakemelding.

- Det utarbeides en rutine for evakuering av funksjonshemmede i de forskjellige brannobjekter, rutinen vil da implementeres i fakulteter slik at dette kommer til studenter med tilrettelegginsbehov under søknadsprosessen. Eiendomsdrift legger inn evakuering av funksjonshemmede som et av punktene i handlingsplanen. Ferdig 1. oktober 2018, skriver brukeren av bygningsmassen Nord universitet.

Uklar kontroll på gassanlegg og sprinkleranlegg førte til anmerkning

Det ble også satt anmerkning knyttet til uklarhet rundt årskontroll på et gassanlegg i tilknytning til en sløydsal. Tilsynet ba om å få avklart om kontrollen blir utført.

Statsbygg fikk tilbakemelding fra sin Nord universitet på at gassanlegget er ute av drift og at gassen er frakoblet. Tilkoblingspunktene ble merket med opplysninger om dette.

Tilsynet satte også en anmerkning ved manglende tilsyn/kontroll av sprinkleranlegg. Dette skulle ha blitt gjort ukentlig.

Statsbygg har nå endret sine rutiner og utfører nå kontroll av sprinkleranlegget etter retningslinjene.