Den 9. mai gjennomførte Innherred Brann og Redning branntilsyn med stikkprøver på bygg tilhørende Verdal Boligselskap AS.

Det ble funnet en rekke markerte avvik som må utbedres fra eierens side.

Brannvarsling manglet

Første avvik var knyttet til manglende lovpålagt brannvarsling. Tilsynet understreker at siden boligene som er undersøkt til tider er bosted for personer med redusert boevne er det ekstra viktig å ha gode rutiner for kontroll og brannvarsling.

Oppfylte ikke byggtekniske krav

Det kom også frem at flere av de bygningene det ble ført tilsyn på ikke holdt tilfredsstillende byggtekniske krav. Tilsynet oppdaget at det manglet branncellebegrensninger og mangler på vindu og rømningsdører.

Det manglet også ifølge tilsynet brannklassifisering og brannisolering hos flere av boenhetene.

Avvik tilknyttet sikkerhetsarbeid

Som følge av de feilene som ble oppdaget ble det også notert et avvik knyttet til sikkerhetsarbeidet til boligkontoret til Verdal kommune. Kravet fra Innherred Brann og Redning er at det må være et konsekvent arbeid med risikovurdering, tiltak og rutiner for å unngå tilfeldige mangler knyttet til brannsikkerheten.

Tilsynet er ifølge rapporten å anse som et forhåndsvarsel. Dette betyr at Verdal Boligselskap AS har en frist til 20. august for å legge frem en tilbakemelding eller fremdriftsplan for å utbedre avvikene.