Full fart i fisket

Regnet gjorde underverker. 42 fisker på en dag.
New Articles

Etter halvannen ukes stengning av Verdalselva på grunn av lav vannføring er fisket i gang igjen. Regnet i helga førte til økt vannstand og mandag morgen hadde vannføringa ved Grunnfossen passert 10 kubikk.

42 fisker

Elva ble dermed åpnet for fiske og det tok ikke lang tid før laksefiskerne fikk napp. I løpet av dagen ble det ifølge Verdalselva.no  tatt 27 laks og 15 sjøørreter. Sjøørretene er fredet og er satt ut i elva igjen. Mange av laksene, 17 i tallet, er også satt ut igjen etter fang-og-slipp-prinsippet.

Blant de laksene som ble avlivet mandag var en på 7 kilo tatt på kommunevaldet Holmsenget. Det var Mats Leverås som fikk hannlaksen til å ta flua.

Mer regn

Utsiktene i dagene framover ser bra ut ettersom det fortsatt melder nedbør mot helga.  Ifølge Verdaslelva.no er reglene som før. Det betyr blant annet at all hunnlaks er fredet etter 31. juli, og skal forsvarlig settes ut igjen.

Sjøørret er fredet hele sesongen og skal sette skånsomt tilbake til vassdraget

Når 280 laks er fanget og avlivet nedenfor Granfossen stenges fisket i denne delen av elva. Og når 40 laks er avlivet ovenfor Granfossen stenges denne delen av elva.