Etter lang tid i tenkeboksen har fylkesordfører Tore O. Sandvik bestemt seg for å stille til gjenvalg også i neste periode.

– Etter å ha vært fylkesordfører i 15 år, har jeg hatt behov for en lengre prosess for å tenke igjennom om det er riktig å stille meg til rådighet som Arbeiderpartiets førstekandidat ved nok et valg. Det har vært 15 svært interessante, givende og spennende år hvor vi i Arbeiderpartiet har fått gjennomført masse god politikk i og for Trøndelag sammen med gode samarbeidspartier, skriver Sandvik i svaret til nominasjonskomiteen i Trøndelag Arbeiderparti.

Tror velgerne straffer Senterpartiet

– Trøndelag er ikke tjent med å bli et lydrike for dagens regjering. At vi etter valget kan se et Senterparti som i realiteten kan bli en døråpner for mer høyrepolitikk i Trøndelag ved å skifte side i bytte mot posisjoner, er urovekkende, skriver Tore O. Sandvik.

– Det er vårt ansvar å overbevise dem om at vi er tilbake. At Arbeiderpartiet er kommet hjem. At vi er til å kjenne igjen, slik at vi på ny kan få tillit til å være den bærende kraften i et politisk flertall som løfter alle deler av Trøndelag til nye høyder. Jeg tror nye Trøndelag Arbeiderparti har folkene, kraften og viljen til å ta den jobben, skriver Sandvik i sitt svar til nominasjonskomiteen.

Har hatt lang betenkningstid

– Flere har tatt kontakt med gode ord og med fine tilbakemeldinger. Flere partifolk har oppfordret meg til å takke ja til en ny periode, fra nær sagt alle nivå i partiet. Det er lagt i vektskåla og har påvirket beslutningen, skriver fylkesordføreren i brevet der han til slutt konkluderer med at han takker ja til gjenvalg på fylkestinget.