Tirsdag 11. juni

Elg tatt av toget

En elg ble tatt av toget på Ronglan. Arkivfoto.   Foto: Roger M. Svendsen

New Articles

Det var klokka 00.30 tirsdag at politiet ble varslet om at en elg ble påkjørt av toget på Ronglan.

Ifølge operasjonsleder Stig Roger Olsen var det mandag kveld også et rådyr som ble påkjørt. Rundt klokka 23.00 2. pinsedag ble et rådyr påkjørt av en personbil. Ulykken skjedde på fylkesveg 757 på Stiklestad.

-Viltnemnda har vært der og ordnet opp. Det ble en del skader på bilen, opplyser Olsen.

Kulturuka

I Levanger er det Kulturuke og i dag er det blant annet arrangement i Festiviteten.  Ungdom i alderen 12-19 år inviteres til å diskutere kunst og kultur og utfordres til å sende et brev til kulturministeren for å fortelle hva som er viktig i kulturtilbudet for ungdom.

Galleri Bergfrua i Ekne holder åpent med servering i dag.

Heidi Hammer har åpent galleri med Bergfrua Design på Ekne.   Foto: Roger M. Svendsen

 

I Staupshaugen slår de sammen trim og kultur.  Nessegutten ski og Levangeroktetten inviterer til trappetrim og kulturopplevelser.

VæretNasjonalt og internasjonalt

Ludvigsen-rettssak

Rettssaken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen kommer opp for Nord-Troms tingrett og vil pågå fram til 25. juni.

Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å oppnå seksuell omgang overfor personer i en sårbar posisjon. Ludvigsens forsvarer er advokat Ellen Holager Andenæs og Kai Roger Vaag.

Bekreftet dødsfall

Politiet bekreftet natt til tirsdag at en mann i 40-årene fra Litauen omkom etter at han falt utenfor en skrent i Trollstigen i Rauma mandag.

Politiet fikk rundt klokken 15.20 melding om fallulykken, og nødetater og redningsressurser ble sendt på stedet. Mannen ble funnet i elva ved Langøya etter fallet.

Spillrettssak

Deler av den internasjonale pengespillindustrien har gått til sak mot staten for å få kjent det såkalte betalingsformidlingsforbudet ugyldig.

Det er betalingsselskapet Entercash og bransjeorganisasjonen European Gaming & Betting Association som har saksøkt staten ved Kulturdepartementet og Landbruks- og matdepartementet. Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.