I år er klubben hele 50 år

Og interessen har aldri vært større.

Best In Show Veteran for fuglehundene Terje Bjørhusdal`s hund, NV-12 Brennmoens Mattis, dommer Marianne Holmli og leder av utstillingskomiteen Geir Terje Widerøe. 

New Articles

Denne helgen har Inn-Trøndelag Fuglehundklubb hatt jubileumsutstilling på Stiklestad, da klubben fyller hele femti år i år, og den storslotte femtiårsfeiringen viste seg å bli svært vellykket.

Leder i Inn-Trøndelag Fugelhundklubb Brynjar Holmli i aksjon under Championparaden. 

 

-Det gikk rett og slett på skinner og det strømmer på med gode tilbakemeldinger, forteller leder for klubben Brynjar Holmli.

Slår alle rekorder

Interessen for fuglehund har aldri vært større og fuglehundklubben har heller aldri før hatt så mange medlemmer som den har nå. Klubben strekker seg fra Stjørdal i sør til Steinkjer i nord, og består nå av ikke mindre enn 440 medlemmer, noe som gjør klubben til den tredje største i landet.

BEST IN SHOW Ingvar Rødsjø med Valeras Hi-Stå Dommere Marianne Holmli og Arne Foss   Foto: Privat

 

Derfor er det kanskje ikke så rart at også utstillingen de holdt på Stiklestad er en av de største utstillingene i landet, der totalt 155 fuglehunder deltok, noe som også er ny deltagerrekord for klubben.

Interessen fortsetter å øke.

Slik det ser ut nå er interessen for fuglehund på ingen måte på vei nedover, og lederen forteller at det stadig kommer nye som ønsker å engasjere seg.

Veteranene i klubben følger med utstillingen Sturla Bendiksen, Æresmedlem Kjell Norum og Jan Tunby i bakgrunn   Foto: Privat

 

Hemmeligheten til klubbens suksess tror han ligger i at de hele tiden holder hunden i fokus. Aktivitetene i klubben er altså alltid delt opp etter hunden og aldri etter mennesket, noe som fører til at menn, kvinner, unge og gamle møtes for å konkurrere sammen.

- Det er hele tiden hunden som er i sentrum, så vi har alle en felles interesse å snakke om, noe jeg tror bidrar til et økt fellesskap. I tillegg er vi en svært aktiv klubb og vi jobber hele tiden med rekrutering. Det arrangeres utstillinger, og holdes jaktprøver og miljøtrening jevnlig, også har vi et fantastisk engasjement i klubben, sier Holmli.

Hard jobb

I forkant av et slikt arrangement er det utrolig mye som skal gjøres, klubben valgte derfor en egen komite bestående av fem medlemmer som hadde ansvaret for arrangementet. For disse begynte arbeidet med utstillingen allerede i desember.

-Det er selvfølgelig veldig mye jobb som må gjøres i forkant, da det er mye som må planlegges nøye, men desto gøyere er det når det lykkes, smiler Holmli.

Som følge av femtiåsjubileet arrangerte de også en championparade i tillegg til de vanlige utstillingene. Paraden skulle vise frem alle hundene i klubben som hadde oppnådd et championat, da klubben har hele 23 hunder som har oppnådd dette. Av disse 23 var det 17 som hadde anledning til å stille opp, så paraden ble ekstremt fin og meget populær blant tilskuerne.

Etter en lang dag avsluttet de det hele med en stor grillkveld på Stiklestad for alle medlemmene.

Fuglehundklubben fikk også overrakt en plakett fra Norsk Kennel Klub.   Foto: Privat

 

- Det var kjempe stor oppslutning på grillfesten og vi hadde et helt fantastisk vær, det var rett og slett en super fin avslutning på en herlig dag, sier Holmli.