Vellykket dag for veteranene

Arrangerte sin første åpne dag.

Lørdag 15.06 arrangerte veteranene åpen dag på Rinnleiret for aller første gang. 

New Articles

På lørdag ble det arrangert åpen familie- og veterandag på Rinnleiret. Der kunne du blant annet oppleve at Rinnleirets Venner holdt åpent museum, se kjøretøy fra den Historiske Militære kjøretøyers forening, og se at HV-12 ungdommene satte opp KO og kjørte demonstrasjon med utstyr og mannskap. Samt delta på ulike inne- og uteaktiviteter og konkurranser i regi av NVIO Trøndelag sin MC-gruppe i Innherred.

Mange besøkende

Dette er første gang veteranhuset arrangerer en slik dag, men det ligger an til at det blir den første av mange, da dagen uten tvil ble en suksess. Det var godt oppmøte, og dagen var preget av fint vær og moro.

-Vi hadde mange besøkende, og var veldig heldige med været, så vi sier oss svært fornøyde med dagen. Dette er helt klar noe som kommer til å gjenta seg, og vi ser frem til å utvikle konseptet videre. Vi har for eksempel et ønske om å utvikle et enda tettere samarbeid med de andre aktørene som holder til på området, forteller Atle Egge, som er en av flere som har bidratt til å arrangere denne dagen.

Selv om dagen først og fremst var preget av latter og smil, ble den også arrangert for å belyse et litt mer seriøst tema. Et av målene med dagen var blant annet å belyse forsvarets veteranmiljø på Innherred, synliggjøre det tilbudet de har, og prøve å nå ut til flere veteraner.

Billig førstehjelp

Det hele startet med en liten motorsykkelklubb for veteraner, men har nå utviklet seg til å bli til noe mye mer. Det arrangeres nå åpne møter på Rinnleiret de tre første torsdagene i måneden, som avsluttes med pizzakveld på Steinkjer den siste torsdagen. Målet med møtene er å gi veteraner og deres pårørende en arena å samles på. På møtene kan du altså vente deg kaffe, latter, og ikke minst mange gode røverhistorier.

-Møtene skal være et åpent og sosialt møtepunkt, et lavterskeltilbud der folk bare kan møte opp, ta en kaffe sammen og bare være seg selv. Flere har kanskje med seg litt ekstra bagasje, og her møter du folk med en lignende bakgrunn og historie. Vi har altså en veldig «come as you are» holdning, forteller Egge.

Det er ingen tvil om at arbeidet som blir gjort her hjelper mange, og at de bistår til en svært viktig oppfølging av mennesker. Om man sliter med noe er det godt å vite at du har noen i ryggen.

- Dette er billig førstehjelp. Samhold, og det å snakke om og dele erfaringer, er så utrolig viktig. Jeg vet det er flere der ute som ikke har et veldig stort sosialt nettverk, og dette er da en super arena for å knytte nye bekjentskap, sier Egge.