Palari skal ta over verden

Frank Scott starter med å overta Sentrumskirkas lokaler på havna.

TAR OVER: I februar tar Frank Scott og Kari Palari Kulturgryte over lokalene til Sentrumskirka i Levanger. 

Kultur

Onsdag kveld var det to glade Kari Palari-ledere som kunne fortelle om flere spennende planer. Det som startet med en sang i 2009, er nå i ferd med å bli en bevegelse, skal vi tro Frank Scott og Grethe Kosberg, som leder det de kaller for Kari Palari Kulturgryte.

– I dag har vi et Kari Palari-barnekor i Levanger, der 40 unger i alderen fire til sju år er med. De har faste øvinger i Levanger, og var som kjent med på tv da Sommerbåten kom til byen, forteller Grethe Kosberg, opprinnelig skogning, men nå bosatt i Trondheim.

Fra hele Trøndelag

I Trondheim har man startet opp ei Kari Palari-musikalteater-gruppe. I tillegg til dette finnes en artistgruppe med deltakere fra hele Trøndelag som opptrer på diverse tilstelninger. Det uten å ha noe fast øvingssted. Onsdag kveld hadde barn fra Soknedal i sør til Beitstad i nord tatt turen til Sentrumkirkas lokaler i Levanger, for å vise fram hva Kari Palari står for.

Planen er nå å starte opp et ungdomskor og en musikalgruppe i Levanger.

– Vi ser på oss selv som en liten privat kulturskole, selv om vi kaller det kulturgryte, for det syns vi er kulere, forteller Kosberg.

Kosberg forteller at Kari Palari er et eget univers, der Palariene har ikke ord for det onde og triste.

– Det er utgangspunktet for filosofien, sier Kosberg.

Tar over lokaler

Det var musiker Frank Scott som først laget Kari Palari-sangen som ble en hit i lokalmiljøet. Senere har det blitt flere album og musikaloppsetninger.

– Jeg tenker framover, og vi må vises og fremstå som en kulturskole, og så profesjonelle som vi får til. Nå er vi klare med en ny sang, som skal ut på Spotify, Itunes, og Wimp. Hele verden skal få høre det snart, sier Scott.

Samtidig kan en stolt Scott fortelle om nye planer.

– Fra 1. februar tar vi over lokalene til Sentrumskirka. Vi har en leieavtale på tre år, forteller Scott. Sentrumskirka ligger i Helga den fagres gate, mot havna i Levanger.

– Det er en gave til Levanger. I lang stund har vi savnet en scene å stå på - et kulturhus, der vi kunne hatt øvinger, vært glade og kreative. 1. februar får vi Kari Palari-huset, og tar over hele lokalet som blir slik det ser ut i dag. Men det blir også Levangers treffsted, der vi ser for oss å ha små konserter, og lørdagskafe. Det er en stor drøm som går i oppfyllelse for meg, sier Scott.

Savner kommunalt engasjement

Han har en plan om å lage en årlig Palarifestival, som skal arrangeres i, og utenfor bygget.

Kosberg forteller at Kari Palari-ungene og -ungdommene er blitt svært etterspurte i Trondheim. Hun opplever at Trondheim kommune er flinke til å bruke dem. Både Forsberg og Scott savner mer engasjement fra Levanger kommune. De påpeker at Levanger kommune har gitt støtte til dem, men de ser gjerne mer kontakt.

– Kommunen må ikke ignorere oss. Vi ønsker at kommunen bruker oss. Vi skal ikke mase om mye penger, men vi vil vises og samarbeide, sier Frank Scott.

P.S. Sentrumskirka ønsker å presisere at de ikke legger ned, men at de nå leter etter nye lokaler. Inntil videre vil de fortsatt være i bygget i Helga den fagres gate.