Kulturpris til mannssonglaget - ytterligere tre priser delt ut

Levanger kommune offentliggjorde hvem som får fire ulike priser innen kultur og idrett onsdag ettermiddag.

PRISVINNERE: Levanger kommune hedrer mannssonglaget (til venstre) med kulturpris, videre Torbjørn Nyborg med frivilligpris, Marius Winje Brustad med kulturstipend og Arnold Hjelde med ildsjelpris. 

Kultur

Selve kulturprisen er det korveteranen Levanger mannssonglag som får. Det ble klart onsdag ettermiddag, da driftskomiteen gjorde et enstemmig vedtak. Mannssonglaget får prisen for sin utrettelige deltakelse i det lokale kulturlivet.

– Laget ble stiftet i 1905, og har vært synlig på mange arrangement. Over 1.000 medlemmer har vært med siden stiftelsen, og mange har vært medlemmer i over 50 år. De representerer kommunen i mange forskjellige sammenhenger, og fortjener at vi foreslår dem til årets kulturpris, sier Khalil Obeed (Ap), som presenterte arbeidsgruppas forslag.

Ikke bare mottakeren av kulturprisen ble offentliggjort onsdag. Frivilligprisen 2015 går til Torbjørn Nyborg, som i over 40 år har vært engasjert i idrettslivet, og særlig i IL Aasguten. Ildsjelprisen tildeles Arnold Hjelde, som har vært sentral i å utvikle et idrettstilbud med fotballag for psykisk utviklingshemmede. Til sist deles det ut et kulturstipend, og det går til Marius Winje Brustad.

– Han får stipendet på bakgrunn av en veldig ryddig søknad, som presiserer godt hva stipendet går til, og hva han vil fortsette med.

Innherred skrev en større sak om filmskaperen for et par uker siden.

Samtlige forslag ble vedtatt enstemmig og uten motforestillinger fra driftskomiteens medlemmer.