Falstad-oppsetting får publikum fra Australia

Datter Anne i Melbourne har tatt seg ekstrajobb på vingård for å få råd til flybillettene.
Kultur

Innherred.no skrev for en måned siden om oppsettingen Henry Gleditsch - en utmerket gærning, som har urpremiere i Falstadgården 21. april, og spilles de tre påfølgende dagene.


Nazi-henrettelse blir forestilling

Nå ber gjengen bak om lokal hjelp.

 

Datteren kommer

Nylig dukket det opp en billettbestilling helt fra Australia. Anne Straume, datteren til Birger Straume - den eneste gjenlevende fra historien som berøres - har meldt sin ankomst.

– For oss er det utrolig stor stas at hun velger å ta turen. Vi setter veldig pris på det, og håper virkelig vi ikke skuffer henne, sier en av de tre som står bak forestillingen, Camilla Størseth, til Innherred.no.

Ekstrajobb

Birger Straume, som nå er blitt 96 år gammel, var i sin tid rekvisitør for Henry Gleditsch på Trøndelag Teater. Helsen hans tilsier at han ikke kan være til stede når stykket settes opp, men datteren sørger altså for at det blir et familiært besøk.

– Vi har blitt fortalt at hun har tatt seg ekstrajobb på en vingård for å finansiere turen. Det er ganske fantastisk. Å reise helt fra den andre siden av kloden er både kostbart og slitsomt, sier Størseth.

Godt billettsalg

Hver av de fire forestillingene har plass til 200 publikummere. Billettsalget er godt i gang.

– Det har gått overraskende bra de første dagene, og vi håper det fortsetter frem til premieren, sier Camilla Størseth.