Helt konge i nye Lydhagen

På fredag kveld er det premiere både for studioet og den meget dagsaktuelle ungdomsforestillingen.
Kultur

Nå er siste hånd lagt på verket, og det er en premiereklar gjeng som står på scenen i ferske Lydhagen Studio fredag kveld.

– Det blir en flott anledning til å se 30 talentfulle ungdommer fra Innherred i aksjon på sang, teater og dans, samt å se de fantastiske nye lokalene til Tony Waade, sier Marte Hallem i Scene Midt.

Ungdomsproduksjon

Hun er produksjonsleder for den nye teatersatsingen i Verdal, som er et samarbeid mellom Scene Midt og Verdal Teaterlag. Kabaret Kongeriket er en produksjon for ungdom mellom 15 og 20 år, og interessen har vært stor.

30 ungdommer på scenen og flere frivillige i samme aldersgruppe bak scenen er med på satsingen. Innvandrermiljøet er spesielt blitt spurt om å delta, slik at kabareten er også med på å knytte bånd.

I papirutgaven av Innherred var det en større reportasje lørdagen for snart to uker siden, der dette spesielt var fremhevet.

Lært mye underveis

Underveis i prosjektet har det vært kurs i både skuespillerteknikk, dans, sminke, produksjon og tekstskriving. Resultatet er en kabaret der teater, sang og dans bindes sammen til en ungdomshistorie knyttet til Verdal. Stikkord er toleranse og åpenhet, flyktningekrise, terrortrusler, netthat og ekstremisme.

Fredag kveld blir Kabaret Kongeriket åpningsforestilling i det nye lydstudioet i Volhaugen. Tony Waade har totalrenovert en gammel låve til et fullskala moderne lydstudio og konsertsal med plass til 200 mennesker sittende.