Mangesidig olsokprogram

Tordag ble hele årets program for Olsokdagene på Stiklestad sluppet, med mange høydepunkter.
Kultur

Årets tema er «vendepunkt», og det preger programmet, ifølge direktør Turid Hofstads innledning i programmet.

– Allerede i åpningsmarkeringen i kirken leker vi oss med vendepunkttemaet i ulike uttrykk og sjangre, og videre i programmet vil temaet vise seg gjennom et betydelig talerstolprogram, Olsokseminaret, konserter, utstillinger og samtaler, forklarer Hofstad.

Sterke stemmer

Selve Spelet om Heilag Olav tar også temaet inn over seg, gjennom å beskrive det store vendepunktet som Olavs fall på Stiklestad representerte - både samfunnsendring, trosendring og mentalitetsendring.

NRKs mangeårige Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold er årets Olsokprofil, og deltar i to av en rekke innslag på Talerstolen Stiklestad, der det også er verdt å nevne at Nils Åge Aune og Nils Norman Iversen i et annet innslag snakker om homofili og Den norske kirke.

Verdals sterke kvinnestemme Fatima Almanea deltar ellers i Olsokseminaret, sammen med andre sterke personligheter.

Åpningskonsert

Odd Nordstoga holder åpningskonserten 24. juli klokken 21.00 i Borggården. Tidligere samme dag er det en åpningsmarkering ved spelregissør Hanne Tømta i Stiklestad kirke.

Roy Waade deltar i Soundpainting, en happening der musikeren «lydmaler» sammen med Midtnorsk Soundpainting Esemble og billedkunstner Lise Brissach.

På programmet for Olsokdagene står også Haugtussa i Hallemsmarka, en utendørs visekonsert nettopp der, med søstrene Line og Marte Hallem.

Spinnvilt

Ingrid Bjørnov står for årets Spinnvilt-forestilling, en sikker slager med glimt i øyet og masse humor - akkurat slik Spinnvilt alltid har vært.

Barna får naturligvis sitt med Barnas speldager, Barnas olsokkafé, Leike slaget, fortellerstund om Rig-Sturla, forestillingen Olav den heldige og lykkesverdet og monologen om Bersvein og Flisa.

Årets medspillere er for øvrig Dina (Strømmen), Lea (Nicole Engesvik) og Synne (Myran Larsen). Trioen har vært kjempepopulære blant publikum både på UKM og under Ungdoms-OL på Lillehammer sist vinter. I tillegg til å delta ved flere anledninger, har de også egen konsert - Nattstemning i St. Olavs kapell.

Avslutningskonsert

Sjuende far i huset holder en sjelden sommerkonsert på hjemmebane, det blir Tribute til Åge på spelpub, og når det har blitt nok av både spel, olsok og trønderrock for en stund kan publikum roe det hele ut i den aller siste julikvelden med avslutningskonsert av Maria Mena.

Hele programmet, og tidspunktene for de ulike arrangementene kan du se som vedlegg i denne saken.