Sang sha la la la Rosenborg på vømmølfest

Helt uoppfordret byttet festdeltakerne ut jussibassi-jussibassi-jom med noe ganske annet.

Kultur

I løpet av fjoråret fikk Rosenborgs garderobe-synging etter å ha vunnet mye oppmerksomhet i inn- og utland, ikke minst etter at strofene også ble kjørt som felles sang med supporterne ute på stadionene.

Det sprøeste var i november, da flere tusen italienere samlet seg i bygatene i Torino for å synge Sha la la la Rosenborg etter initiativ fra studenten Filippo Sanangelantoni og kameratgjengen hans. De fremførte sangen som en protest mot italiensk hooligan-kultur.

Under den store festen i Folkeparken i Verdal på Vømmølfestivalen 2016 dro en gjeng spontant igang Rosenborg sha la la la i en pause med bandbytte på scenen, og ganske raskt runget sangen gjennom hele teltet.

Hvor Rosenborg hører hjemme i vømmøluniverset aner vi ikke, men lidenskap er i hvert fall en fellesnevner. Se og hør det litt spesielle opptrinnet i videovinduet over.