Stemningsfull Sjørock

Fakler, nordlys og fengende musikk fra scenen gjorde Sjørock til en festivalopplevelse av de sjeldne.
Kultur

Det var underholdning for både øye og øre for de snaue 400 besøkende på fredagens minifestival på småbåthavna på Ekne. Bål i fjæresteinene, fakler langs inngangen, opplyste båter og ikke minst nordlys fra en klar himmel ga magiske rammer for konserten.

– Vi har videreutviklet det konseptet vi har med å lyssette småbåthavna. I år doblet vi undervannsbelysningen fra to til fire lys, og hadde selvsagt bestilt nordlys. Det hele ble veldig effektfullt, sier festivalsjef Pål Austeen i Ekne maritime forening.

388 betalende gjester

388 betalende konsertgjester sørget for et pent overskudd for arrangøren.

– Vi kan ikke være annet enn fornøyd. Overskuddet ligger an til å bli flere titalls tusen, og det kommer godt med til videre drift av småbåthavna.

Et rufsete høstvær dagene før førte nok til at festivalarrangøren mistet en del gjester.

– Vi har plass til 600 og hadde håpet på rundt 400. Men mange ble nok skremt av været i forkant. Neste år skal vi sørge for at det ikke krasjer med arrangement som Trønderrock og Blues in Hell. I år landet vi på samme helg som sistnevnte, og det er selvsagt ikke optimalt, sier Austeen.

Johndoe satte fyr på brygga

De 400 som deltok på festen fikk oppleve et særdeles opplagt og samspilt Ola Øien band. Gitaristen i Too Far Gone har flyttet til Ekne, kun et steinkast unna småbåthavna, og spilte på «dugnad» for bygda som første artist på scenen. Neste artist ut var Anders Jektvik med band. Han var noe mer avslappet og kul på scenen. Hitraværingens melodiske visepop tok det hele litt ned på jorda før trondheimsrockerne i Johndoe satte fyr på brygga.

– Vi er veldig fornøyd med artistene. De var også kjempefornøyd med å få spille hos oss. Jektvik skrøt av skyssen de fikk til konserten i en Volvo lastebil fra 50-tallet og Jondoe beskrev konserten som en «wild night» på Ekne. Jeg tror vi hadde noe for enhver smak, sier Austeen.

50 frivillige på dugnad

Drøyt 50 frivillige sørget for at festen foregikk i ryddige former.

– Vi er Skogn hornmusikklag en stor takk skyldig. De gjorde en kjempeinnsats i baren og hadde full kontroll på det. Foreldre til en avgangsklasse på Skogn stod for vaktholdet. 45 frivillige pluss styret, Røde kors og Nokas samarbeidet bra, skryter Austeen, som allerede er i gang med planleggingen av neste års Sjørock.

– Det eneste vi kan sette fingeren på er at en del av gjestene var «drygent» fulle da de kom. Vi vil nok skjerpe inn vaktholdet i døra til neste år slik at vi ikke opplever at så mange er synlig beruset når de kommer til konserten.