Nærmere 1.000 mennesker er ventet på høstens høydepunkt for svensktopp-entuasiaster. Ett av Sveriges aller mest populære danseband har allerede ankommet, og var ved 20-tiden i ferd med å gjøre seg klare. Danseglade fra hele Midt-Norge har kommer til Verdalshallen.

Sikret økonomisk

- Vi har forhåndssolgt 650 billetter, og regner med noen hundre ekstra som kommer og kjøper billett i døra. Dermed er vi allerede i økonomisk balanse, sier festgeneral Svein Edvard Selnes i håndballavdelingen i Verdal Idrettslag.

Han var hektisk opptatt i kveld, men rakk å slå av en prat med bestevenninnene Randi Bjørken og Solfrid Wekre, som er debutertet i dette selskapet.

- Vi har ofte vært sammen i Østersund på lignende dansefester, men aldri lokalt. Dette er første gangen, vi er svorne Lasse Stafanz-fans, og gleder oss, sier kvinnene.

Om noen byr opp

De hadde tatt plass nærmest scenen, og var mer enn klare for en trivelig kveld. Venninnene tok en skikkelig helaften, inkludert mat og drikke. Biff stroganoff sto for øvrig på menyen, og ingen av dem utelukket en dans:

- Dansingen er ikke det vi kommer for, men er det en eller annen som byr opp, sier vi vel ikke nei, bedyrer damene i kor.