Med 963 løste billetter og artister i toppform levde Drømmeaften 2017 opp til sitt navn og sine forventninger i en festpyntet Trønderhall fredag kveld.

Bak arrangementet står Sissel Jakobsen Jørstad og ektemannen Ole R. Jørstad, som satte i gang initiativet og hentet inn flere lokale krefter for å sette i stand storprosjektet.

Ole R. Jørstad og Sissel Jakobsen Jørstad står bak Drømmeaften-konseptet med selskapet K4 Kultur AS. Foto: Roger Rein

–Dette er første gang vi gjennomfører noe slikt, så det gikk over all forventning. Både med at vi hadde totalt over 1.000 personer i Trønderhallen, over 700 spisende gjester og et forrykende show av TrondheimSolistene og de øvrige artistene. Dette er helt enormt. I tillegg har vi allerede fått 100 forhåndsreservasjoner til neste års utgave av Drømmeaften, noe som er veldig artig, sier en glad Ole R. Jørstad etter konserten.

Planlegger 2018-oppfølger

For ekteparet Jørstad er det viktigste at publikum hadde det bra.

–Det aller beste for oss var responsen publikum ga artistene underveis. Flere av artistene sa etter konserten at de var veldig fornøyde med publikum. Det artigste når en innbyr til fest er at det blir så godt tatt imot, og det gir oss masse energi til å gå løs på andre versjon av Drømmeaften i 2018, sier Jørstad.

Hans Jørgen Støp framfører «Sound of silence», med Solveig S. Kolaas på piano. Foto: Roger M. Svendsen

Allerede før årets Drømmeaften, hadde Jørstad og K4 Kultur AS begynt arbeidet med å planlegge neste års utgave av konserten. Arbeidet er dermed godt i gang og ideene er mange.

–Vi har startet arbeidet og har reservert primært lørdag 10. mars 2018 til en ny Drømmeaften. Vi ser for oss at lørdag kan være veldig bra, dersom det passer artistene, sier han.

Blir med videre

Om lag 70 personer deltok for øvrig på foredraget med Erling Dahl jr. i forkant av konserten fredag.

Jørstad ønsker å fortsette utvidelsen av Drømmeaften til en dag med opptil flere aktiviteter.

–At det kom så mange folk til foredraget og i Trønderhallen viser at folk er nysgjerrige og synes at dette er bra. Jeg tror at vi kan utvide kulturhappeningen til flere intimkonserter og å gi publikum muligheten til å komme tidligere på dagen og senke skuldrene i god tid før selve konserten, sier han og legger til at det sannsynligvis blir gjensyn med flere lokale artister også neste år.

Flere returnerer trolig

–Hva tar dere ellers med videre fra årets konsert?

–Jeg kommer fra idrettsverdenen, så jeg bruker mottoet «Never change a winning team». Gjengangsmelodien i responsen fra publikum er at de kunne tenkt seg å høre enda mer av hver artist, både fra TrondheimSolistene, Peer Gynt og Hans Jørgen Støp. Jeg tror at de har mange flere gullnumre å spille på. Samtidig har vi noen kontakter inn mot musikkmiljøet i Berlin, med Berliner Philharmonikers strykere og blåsere. Det kan bli gjesteoppdrag med noen av Europas største strykere neste år, sier Jørstad.

Ved siden av Sigurd Skogmo, fikk publikum høre Eir Inderhaug, Eirik Hegdal, Gjermund Larsen, Einar Olav Larsen, Ola Marius Ryan, Peer Taraldsen,

Brødrene Gjermund og Einar Olav Larsen imponerte på fela. Foto: Roger M. Svendsen

Hans Jørgen Støp, Solveig Salthammer Kolaaas, Charlotte Audestad, og ikke minst Trondheimssolistene som på sin side bidrog under hele konserten.

Drømmeaftenen ble solid ledet av konferansierene Marte Hallem og Erling Dahl jr.

–Ålreit pluss

For Jørstad fortsetter nå arbeidet med neste års helaften, samt andre mulige prosjekter.

Han utelukker ikke at det nye kulturselskapet blir medarrangør på flere konserter fram mot neste års Drømmeaften.

Eirik Hegdal og Eir Inderhaug sammen med TrondheimSolistene viste toppform på scenen. Foto: Roger M. Svendsen

–Hele hensikten med K4 Kultur er å investere i kulturarrangement og begrepet Drømmeaften. Økonomisk lander vi på en ålreit pluss, og det er viktig å få fram at overskuddet går uavkortet til å investere i Drømmeaften 2018. Det kan godt hende at vi blir medarrangør i andre sammenhenger også, men begrepet Drømmeaften brukes kun i Trønderhallen-konseptet, sier han.