Ti på topp

Legg turen til Høgkammen

En topp som kan tas i kombinasjon med flere andre topper i Verdal.

Det er en flott utsikt over fjorden og landskapet rundt fra toppen av Høgkammen. 

Kultur

Slik finner du hit: Kjør E6 nordover mot Bjørga. Skarp høyresving fra E6 (nordover), her er det ordnet med en ny stor og fin parkering på høyre side. Vi anmoder om å bruke denne parkeringen, for å unngå stor belastning ved bolighusene ved startpunktet.

Følg stien opp i skogen langs «Øysteins vei». Delvis bratt, turen går først nordover, men snur rundt og går andre veien høyere opp. Kupert terreng.

Her finner du flere anbefalte «Ti på topp»-mål i Levanger og Verdal.

Det finnes en alternativ, litt lengre, rute om man vil ha litt variasjon, da kan man få til en rundløype på til sammen 2,8 km t/r.

Høgkammen var den mest besøkte toppen i fjor med over fire tusen navnetrekk i boka! 

Høgkammen er et veldig populært utfluktsmål, og mange tar med seg litt kaffe/niste som kan nytes til nydelig utsikt over Verdal, Trondheimsfjorden, fjellheimen osv. oppe på kammen.

«Et underbart skue fra øst og til vest, med storhet og glede du kan vise din gjest» - står det bl. a på et eget dikt om Høgkammen oppe ved besøkskassen.

Høgkammen var den mest besøkte toppen i fjor med over fire tusen navnetrekk i boka!


Godt å våttå om Høgkammen
  • Høgkammen ligger 168 m.o.h.
  • Vanskelighetsgrad: Lett. Men her må evt. minstemann sitte i bæremeis, da det er veldig kupert og bratt, uegnet for vogn. Man får bra med puls opp bakkene!
  • 2,8 km t/r (1,6 km opp. Alt. 1,2 km bratt opp) Rundløype
  • Mange kombinerer denne turen med både Månetoppen og Leklemsvatnet.
  • Noen kombinerer også med Olstolen ikke så langt unna, der visstnok Olav den Hellige var innom for å skaffe seg en oversikt over motstanderne i 1030.
  • Artikkelserien er et samarbeid mellom lokalavisa og ti på topp i Levanger og Verdal.