Ænænnnænnænæænnænte skal sikre elektrisk stemning

Både kinesere, verdalinger og eknesbygg holder den oppe utover kvelden.

Elektriker-Sture (Odd Ivar Berg) plugger i kontakten og setter festivalfolket i stemning i slutten av august. Det er bare å vente i spenning. 

Kultur

Lørdag 26. august er det klart for minifestivalen Sjørock på Ekne havn igjen.

Dit kommer altså Odd Ivar Berg, alias Elektriker-Sture fra NTE, som har moret folk med ymse historier fra elektrikerbransjen.

All slags musikk

Han er først ut på festivalen der et av Eknes mange minibryggerier byr på drikke. AC/DC-tributen Ball Breakers fra Verdal kommer deretter på scenen, og videre utover kvelden fortsetter det med Morten Reinås Band, Eknes egen Ola Buan Øien og så Tre små kinesere med Ulf Risnes, Lars Lien og Dag Erik Oksvoll.

Sist ut er Blood On Wheels, et skikkelig rockeband.

– Men folk bør absolutt møte tidlig for å få med seg alt, sier festivalsjef Pål Austeen, som også er leder i Ekne småbåtforening - foreningen som i år arrangerer minifestival for femte år på rad.

Idyllisk

Det er en spesiell atmosfære på Ekne havn denne kvelden, med undervannslys i sjøen, fakler på sjøen og inne på land. Sjørock har også en egen festivalkunstner - i år Eknes egen Kirsten Marschhäuser. Mat i fullt monn blir å få tak i, og Pål Austeen regner med tilreisede både til sjøs og lands.

– I år kommer også jekta Pauline hit, fremhever festivalsjefen.