– 18-årsgrense er noe vi må vurdere

Arrangør Thomas Selseth i Levanger Vel svarer på torgfest-kritikken.

Leder Thomas Selseth i arrangøren Levanger Vel sier at man årlig vurderer om man skal gå opp til 18-årsgrense på Torgfesten.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Kultur

– Vi er kjent med det som kan oppleves som en utfordring på Levanger, sier leder Thomas Selseth i Levanger Vel, som arrangerer Torgfesten på Levangermartnans avslutningsdag.

Tromsøværingen Kent-Einar Myreng har skrevet et innlegg om hans opplevelse av Torgfesten med CC Cowboys og Magnus Hestegrei sist lørdag.


Innlegg

«Mitt første møte med Torgfesten ble mer irriterende enn jeg kunne forestilt meg»

Tromsøværingen fikk ingen god konsertopplevelse med CC Cowboys på torget i Levanger.

 

– Jeg har aldri tidligere  vært på en konsert med dårligere logistikk, skriver Myreng og kritiserer konsertarenaen. Han hadde tro på en helmusikalsk kvalitetsaften, men konkluderer:

– Slik ble det ikke når det glisne publikummet foran scenen i stor grad besto av berusede tenåringer – og hovedvekten av de besøkende holdt seg bak i øl-teltene hvor de ikke en gang kunne høre musikken fra scenen, fortsetter han.

– Må vurdere

Selseth sier at man årlig vurderer om festen bør øke aldersgrensen fra 16 til 18 år. Da slipper man å ha egne skjenkeområder.

Slik så det ut da CC Cowboys spilte på Torgfesten lørdag.  Foto: Andreas Ryen Eidem

 

– Vi har ønsket å imøtekomme alle aldersgrupper, og ha en fest med 16-årsaldersgrense, slik som det er i Verdal og på andre steder. Men det er noe som er et tema jevnlig, og vi må vurdere det og se på hvordan vi kan løse dette, sier Selseth.

Han viser til at man da må gå i dialog med kommune og politi. En bekymring som tidligere har vært, er at mange ungdommer blir drivende gatelangs utenfor det avstengte området. Inne på området stiller mange frivillige som vakter, og Selseth mener man har god kontroll der.

– Har du oversikt på hvor mange under 18 år som er på festen?

– Ikke akkurat nå, men vi kan se det på antall fargebånd som selges. I all hovedsak er det folk over 18 år på festen, sier Selseth.

Myreng har en oppfattelse av at 18-årsgrense har vært diskutert i flere år. På spørsmål om det er mer aktuelt å innføre dette nå, svarer Selseth:

– Det er ikke noe mer aktuelt, men like aktuelt, sier han.


Cirka 1.800 så CC Cowboys rocke Levanger

Arrangørene får gode tilbakemeldinger fra alle hold. Nå starter arbeidet med neste års oppfølger.

 

– Litt rar plassering

Magnus Hestegrei spilte etter CC Cowboys på lørdag.

– Å spille på Torgfesten er kjempebra for oss som har lokal tilhørighet, og det er greit å spille der, sier Hestegrei.

– Men vi ser også det vakuumet som blir mellom gruppa som samles foran scenen og det som skjer bak i ølteltet. Vi prøvde å rope litt underveis for å få med folk foran scenen, men vi ser jo at også de i teltet følger med på musikken. Men den geografiske plasseringen er litt rar nedpå der, sier Hestegrei.

– Burde det vært 18-årsgrense?

– Ja, det hadde gjort selve konsertkvelden litt annerledes. Men jeg tror også det er mulig å flytte på ølteltet som er der nå, og få bevart hele spekteret. Eventuelt kunne man hatt en ungdomsfest fredag, sier Hestegrei.

Og legger til:

– Men ta med at det var fantastisk godt gjennomført fra arrangøren. Det gikk knirkefritt og vi trivdes godt, sier Hestegrei som hadde med seg fire personer på scenen.

Kritiserer sikkerheten

Myreng kritiserer også sikkerhetskontrollen inn til området. Han hevder det ikke ble kontrollert vesker og store jakker.

– Det skal gjøres. Vi har gode rutiner, og samarbeider med politiet og Nokas om arrangementet. Det er ikke kjent for meg at det er dårlig sikkerhetskontroll. Det er tilbakemeldingene jeg har fått fra politi, vakthold og Nokas, sier Thomas Selseth.