Få en forsmak på konserten i videoen over!

- Det blir spennende. Det er alltid artig å samle forskjellige barnehager, for det gir litt til både ansatte og ungene, sier Tony Fernando som jobber som ped-leder ved Maritvold barnehage.

Torsdag er det åpning av Øras dager, som i år har fått et helt nytt uttrykk. At barnehager opptrer under slike arrangement er ingen ny vri, men i år har de tre største barnehagene bestemt seg for å gå sammen og fremføre noen låter under åpningen.

Det betyr at over 40 barn i år står på scenen på Minsaas plass.

- Dette er barn som skal begynne på skolen neste år, så dette er en måte for dem å bli kjent med sine nye klassekamerater også, og knytte litt bånd, sier ped-leder ved Knøttene barnehage, Inger Marie K. Haugmark.

(F.v.) Ped-lederne Mona Veium, Inger Marie K. Haugmark og Tony Fernando gleder seg til barna skal ha minikonsert torsdag ettermiddag.

- Det har hendt at barnehagene har sunget samme sanger, så da kommer den ene først også den andre etterpå med samme sang. Da er det bedre at vi samkjører oss og har et felles reportoar, sier ped-leder ved Reinsholm barnehage, Mona Veium.

Det enorme koret består av barn fra Reinsholm, Knøttene og Maritvold barnehage.

- Vi skal synge fire låter, vi begynner med Barn av regnbuen, så blir det Rock'n roll fiskeboll, deretter Idas sommervise og til slutt fremfører vi Tante Monica, sier Fernando.

Ingen sceneskrekk å skimte her!

Barnehagene står på scenen klokken 13.00 nå på torsdag.

- Vi håper det blir bra med publikum, det er viktig når barna opptrer. Det meldes fint vær også, så vi satser på det, sier han.

Hvordan er det å holde styr på så mange unger som skal synge sammen?

- Det er rutinerte barn, så det går veldig bra, sier Fernando.

- De synes det er veldig stas å synge sammen, i tillegg har vi med både gitar og trekkspill, og det synes de er artig, sier Haugmark.