Mannskor og mannssonglaget på felles kirkekonsert

Christiania Mannskor besøker Levanger Mannssonglag på onsdag.

Christiania Mannskor kommer til Levanger kirke i morgen. 

Kultur

Korene skal ha hver sine avdelinger samt at korene skal synge et par fellesnummer. Det er Levanger Mannssonglag som står som arrangør og konserten er altså onsdag kveld i Levanger kirke.

Christiania Mannskor består av atten profesjonelle sangere under ledelse av dirigent Marius Skjølaas.

Ensemblet har en jevnlig konsertvirksomhet både i Oslo og i resten av landet og har hatt oppdrag for regjering og Storting, blant annet i forbindelse med utdeling av Nobels fredspris.

Christiania Mannskor ble startet i 2009 og arbeider målbevisst for å fornye og revitalisere mannskorsangen i Norge. Christiania Mannskors første CD-utgivelse «Something New» ble lansert i november 2014 på plateselskapet LaWo Classics. Innspillingen er den første i en serie på fire og består av verker av norske komponister skrevet de siste 20 årene. Ingenting av materialet er tidligere utgitt, og slik er denne CD-en en viktig del av strategien om å fornye norsk mannskorsang.

Korets andre CD «Something Blue» ble utgitt i oktober 2016. Denne utgivelsen består av kjente og mindre kjente verker fra norske mannskors gullalder. Etter konserten fortsetter Christiania Mannskor til Trondheim hvor de dagen etter skal ha konsert sammen med Luftforsvarets Musikkorps.