Brynjar & co lager historisk skrekkfilm

Nå håper de på støtte til alle spesialeffektene de trenger.

Brynjar Lien Aune på et av stedene de har vurdert å spille inn scener til skrekkfilmen.  Foto: Fra Instagram-kontoen til filmen.

Kultur

Brynjar Lien Aune fra Skogn er sammen med en gjeng andre studenter ved filmhøgskolen på Lillehammer igang med den avsluttende eksamensfilmen som skal være ferdig til våren.

De åtte filmskaperne blir historiske, idet deres produksjon vil være den aller første skrekkfilmen fra Den Norske Filmskolen.

Spesialeffekter

Men skal den bli virkelig bra, trenger de økonomiske bidrag til spesialeffektene de planlegger. På en crowdfundingside på nettet har de til nå nådd 870 dollar av de 3000 dollarene de har satt seg som mål å samle inn.

Filmingen vil starte på nyåret, og kortfilmen ved navn «Boy gets eaten» skal naturlig nok ha premiere ved slutten av skoleåret - i juni. Deretter er det planen at den skal sendes på NRK i desember neste år.

– Vi åtte filmskaperne har ulik bakgrunn, men alle har laget kortfilmer før. Noen av oss har laget mange, andre har laget færre, men alle skal vi jobbe sammen gjennom hele skoleåret for å få til eksamensfilmen vår, beskriver de.

Arbeidet dokumenteres blant annet på en offisiell Instagram-konto for filmen.

Trangt nåløye

Levanger-Avisa skrev om den nå 25 år gamle skogningen da han kom inn på filmskolen i 2015.

Det er få forunt å i det hele tatt få starte ved skolen, da det bare ble tatt opp seks studenter til hver av de sju filmlinjene - med opptak kun annethvert år.

Brynjar Lien Aune.  Foto: Privat / Levanger-Avisa arkiv

Men etter omfattende intervju- og opptaksprøver kom Brynjar Lien Aune gjennom nåløyet. Han gikk medier og kommunikasjon på Levanger videregående skole før han begynte å studere på European Film College i Danmark.

På Lillehammer går han filmklipperlinja, som han fikk plass på etter å ha overbevist blant andre klipperen på «Veiviseren», Nils Pagh Andersen.

– Som klipper blir man ikke så kjent utad, men det å få jobbe på en stor film vil være høyden for meg, sa han til Levanger-Avisa den gang.

Nå kan altså du bidra til at han og de sju andre får ekstra gode skussmål for sin skrekkfilm til våren.