Kalle Garli er årets kulturprisvinner

Det handler ikke bare om «Johan Møkkerbakken» for å si det sånn.

Ordfører Bjørn Iversen og kulturprisvinner Kalle Garli i humørfylt passiar på kulturkontoret mandag formiddag.  Foto: Kristian Stokdahl

Kultur

Verdal kommune offentliggjorde tildelingen av kulturprisen for 2017 mandag formiddag.

Da vinneren trådte inn i møterommet på kulturtjenestens egne lokaler på Tindved var det ingen ringere enn Kalle Garli (59) som dukket opp. Kalle, eller Karl Vidar som han egentlig er døpt, er en av Verdals aller mest kjente kulturpersonligheter på det lokale plan.

Ikke minst som artigkaill og Johan Møkkerbakken - figuren fra vømmøluniverset - men Kalle Garli har også utallige andre sider som kulturutøver. For eksempel i den helt andre skalaen av kulturfeltet, som sanger i begravelser.

Kalle Garli har også vært regissør for alt fra russerevyer til større historiske oppsettinger, og har vært en viktig bidragsyter også for andre kulturutøvere i forskjellige aldre.

For tiden er han igang med tre store oppdrag, for Levanger mannssonglag, Jul i Sul og en oppsetting av Sparbu teaterlag.

– Å ha slike som Kalle er viktig ikke bare i ren kultursammenheng, men også for å skape bolyst og trivsel i samfunnet, sier ordfører Bjørn Iversen.

Innherred portretterte Kalle Garli i fjor vår (åpen sak for alle).

Innherred kommer tilbake med noe mer fra kulturprisoffentliggjøringen.