I år blir førjulsmoroa enda mer lokal

Sjuende far i huset har nemlig sikret seg en ny mann på tangenter.

Førjulsmoro er god tradisjon på Tindved. Her fra 2015, med vokalist Stian Nessemo med gitar, Sverre Bjarne Inndal til venstre, Ingvild Blæsterdalen på fiolin til høyre og Ronni Garli bak slagverket. 

Kultur

Fredag 22. desember (fredag ja), er det tid for nok en utgave av den svært tradisjonsrike konserten med Sjuende far i huset i Verdal. Førjulsmoro - i nyere tid med Tindved som fast lokasjon.

Høytidsstemt

Om vi har telt riktig blir årets konsert rett før jul den sekstende i rekken. Etter samme lest - konsert og fest - i skjønn forening.

– Julas viktigste tradisjon etter Jesus & co, sier en spøkefull Sverre Bjarne Inndal, låtskriver og gitarist i bandet.

Et band som helt siden tiden med Inndalsgutan har hatt relativt fast besetning, med noen små bytter underveis. Det siste av dem gjør bandet enda mer lokalt. Ove André Østgård har nemlig tatt over tangentene etter Kenneth Bjørdal.

– Kenneth har gjort en strålende jobb, men følte på at det ble mye pendling. Ove André er en jeg har jobbet mye med, han har både koret på utgivelser og hjulpet til i studio, sier Sverre Bjarne Inndal.

Inndaling!

Østgård er en som bandet har vært i kontakt med også tidligere, men da har det ikke passet så bra på grunn av andre prosjekter. Denne gangen klaffet det imidlertid, og da var ikke Inndal i tvil.

– Han er jo inndaling, vi gikk på samme skole, og fremfor alt er han kjempeflink, skryter Sverre Bjarne Inndal om sitt to år eldre bandmedlem.

Dermed er det en så å si ren verdalsk besetning i bandet, og i hvert fall heltrøndersk. Felespiller Ingvild Blæsterdalen er fra Røros, men bor sammen med Einar Olav Larsen i Verdal. Hun gjør sin tredje Førjulsmoro, og de aller gamleste traverne Stian Nessemo (vokal), Ronni Garli (trommer), Tor Espen Indahl (bass) og far sjøl Sverre Bjarne Inndal er like unge til sinns som de alltid har vært.

Hjem til jul

Konserten har alltid vært siste helgen før jul, med ett unntak. Som også er eneste gang det ikke har vært helt fullt.

– Det blir fredag i år, men vi gjør det sånn for å få med oss studenter og andre som kommer «hjem» til jul. Det bør komme på ett ut, så lenge det er fridag fra jobb for de fleste dagen etter, sier Sverre Bjarne Inndal.

Han er i gang med å skrive nytt materiale, som kommer i 2018. Da kan bandet feire at det er ti år siden den første utgivelsen, Bestemor. På førjulsmoroa blir det riktignok bare kjent og kjært.

– Men det er ikke lite bare det. Vi har etter hvert mye å velge i, sier Inndal, som sammen med bandet har hatt et travelt år med både turné og mange opptredener for næringsliv.