Elevene synger for barn i Brasil

Skogn folkehøgskole holder sin årlige julekonsert i Alstadhaug kirke førstkommende torsdag.

Bak f.v.: Helge Næstad, Ane Velta, Heidi Vambeseth Ottersen, og Amalie Anker Johansson. Foran f.v.: Dennis Anton Haarberg og Ådne Vinda. 

Kultur

Det er mye musikkaktivitet på Skogn Folkehøgskole for tiden. I oktober arrangerte elevene «Det store Korslaget». Etter det har de vært travelt opptatt med å sette sammen program til julekonsert. Hos dette elevkullet er musikkinteressen ekstra stor og det øves og terpes flere ganger i uken.

Av de drøyt 100 elevene i skolekoret har 45 elever satt sammen diverse vokalgruppe- og solonummer. De akkompagneres av en besetning bestående av cello, gitarer, piano, bass, harmonika og slagverk. Det er stor bredde og orginalitet i programmet: fra kjente julesanger til mindre kjente låter valgt ut av ungdommene.

Musikalsk instruksjon og ledelse ved Birte Mittet og Per Christian Rolin.

Konserten er gratis, men vi håper på et stort publikum som har lyst til å gi en pengegave til barnehjemmet Abrac i Brasil. Dette barnehjemmet har skolen støttet i 10 år, og Håndballinja reiser hvert år ned og bor på barnehjemmet hvor de har aktiviteter og blir kjent med barna. I fjor kunne elevene overlevere 150.000 kroner.