Maler av format

Julie vant konkurranse og maleriet hennes kan sees av alle i Verdal.

Julie Woll Haga med originalt maleri og ferdig plakat. 

Kultur

Julie Woll Haga går i 8. klasse ved Vuku ungdomsskole. Mye av fritiden bruker hun tegning og maling, og teater i Leirådal. I vinter settes teaterstykket Aladdin opp på teaterscenen der, og i høst fikk ungene og ungdommene utfordringen om å lage forslag til plakat for forestillingen. Julie Voll Haga var en av mange som laget forslag.

–Jeg synes det er artig å tegne og male. Da vi fikk denne oppgaven, begynte jeg med å tegne noen skisser. Etter hvert fant jeg ut hvordan det kunne bli, så da begynte jeg med tusj og maling. Mesteparten av plakaten er laget med maling, sier Julie Woll Haga.

Hun sier at hun brukte flere kvelder på å tegne og male plakaten til Aladdin.

–Til vanlig når jeg tegner og maler, blir jeg inspirert av filmer og Instagram. Til Aladdin-konkurransen, så jeg Disney-filmen om Aladdin og der syns jeg særlig scenene der Jasmin sitter på rommet og ser ut, var fine. Jeg forestilte meg at rommet hennes var i et tårn.

Resultatet ble da også så bra at hennes forslag ble valgt som plakat for Leirådal Spellags forestilling med Aladdin i vinter.

Og ikke bare det: Julies flotte plakat kan nå sees av alle som kjører inn til Verdal sentrum over nybrua.

På en husvegg henger nemlig kunstverket i stort format, hele to ganger tre meter. Julie selv er fornøyd med det storslåtte resultatet!

Plakatkonkurransen har gitt mersmak, og Julie kommer til å fortsette med tegning og maling. Hun går på kunst på Verdal Kulturskole og lærer teknikker der og gjennom Youtube.