Trenger skjeggete og hårete menn til serie om Olav den Hellige på NRK

Og om du ikke har mye hår, kan det finnes mulighet likevel.

Kristofer Hivju, her fra Birkebeinerne, skal ut på leting etter Olav den Hellige i ny dokumentarserie. Håkon Mosvold Larsen 

Kultur

En Facebook-post som ble ganske mye delt etter at den ble lagt ut mandag, søker det trondheimsbaserte filmselskapet Ekkofilm etter statister til dokumentarserien om Olav den Hellige som de er igang med å lage.

– Vi søker først og fremst etter menn i alderen 18 til 60 år, hvor skjegg og langt hår er en stor bonus. Men det er åpent for alle å søke, siden det er mange forskjellige scener som skal spilles inn, opplyser selskapet, som ber interesserte om å sende epost til statist@ekkofilm.no med navn, bilde og alder.

Fikk tilskudd

I Olavs fotspor har et totalbudsjett på 11 millioner kroner, og tar sikte på å finne ut hvor tett på den virkelige sannheten om Olavs liv og helgenkåring det er mulig å komme ved å analysere originale kilder og fortellinger i en ny sammenheng.

Reisen viser seg å ikke bare være en fortelling om Olav, men om Norge og vår kollektive historie, ble det sagt i forbindelse med at satsingen fikk tilskudd fra Midtnorsk filmsenter for godt og vel ett år siden.

Vises neste år

Da NRK omtalte serien i fjor høst, ble det skrevet at Kristofer Hivju skal ha jobben som «programleder» i dokumentaren. De aller første opptakene ble gjort under Olavsfestdagene, men mesteparten gjenstår.

Serien skal være i tre episoder og vises på NRK i 2019. Stian Trovik er regissør, mens Ekkofilm ved Kristian Karlsen produserer dokumentarserien.

Innspillingen som de trenger statister til, vil skje i nærheten av Trondheim.