Synger Elvis-gospel i Levanger kirke

Flaata, Ackles og Busk i front foran band og kor hyller kongen.

Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles spiller Elvis-gospel i Levanger kirke 3. mars.  Foto: Foto: Marcel Leliënhof

Kultur

Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk inntar alle Levanger kirke 3. mars i år med konserten «In memory of Elvis Gospel». Det er en del av deres landsomfattende store turné, som går fra 26. januar til 22. april. Ifølge arrangørene er det en av de største norske turnéprosjektene på flere tiår.

I løpet av året holder de totalt 85 konserter i kirker på hvert sted. Deretter venter 35 nye kirker fra september. Flaata, Ackles og Busk er alle tre av Norges mest kjente artister. I januar 2015 var det premiere på deres konsertturné «En storslått hyllest til ELVIS», i anledning 80-årsdagen for Elvis' fødsel. De skulle holde 15 konserter, men mottakelsen ble så stor at turneen ble utvidet til over 110 konserter. Etterpå laget de også en julekonsert kalt «Blue Christmas», og er nå tilbake med sin tredje konsertrunde med Elvis.

Annerledes Elvis

Denne gang er det gospel som står i fokus for hyllesten, i stedet for rock. Det betyr gospellåter som «Peace in the valley», «Oh happy day» og «You'll never walk alone» – samt en storslagen versjon av «Brigde over troubled water».

–Allerede fire år etter sitt gjennombrudd kom Elvis med sitt første gospel album. Det ble etter hvert mange plateinnspillinger hvor han tolket velkjente sanger og noen helt nye komposisjoner som senere har blitt allemannseie. I løpet av hele sin karriere mottok Elvis (bare) tre Grammy – og de var alle for utgivelse av gospelalbum, sier trioen i en pressemelding.

–Elvis elsket gospelmusikk, og for en glede det er å gjøre disse låtene, sa Stephen Ackles under urpremieren i Uranienborg kirke i desember.

Merittert trio

Konserten omfatter 22 gospellåter, som også utgis på plate.

–Når de begynte å se på en oppfølger til ovennevnte suksess, ønsket alle vi som er involvert i dette samarbeidet, at vi ville gjenskape den musikk som for Elvis var den viktigste i hans liv. Det var ikke gjennom gospelinnspillingene han tjente de store pengene, men det var disse som ga ham inspirasjon til å fortsette sin karriere som artist og filmstjerne, sier trioen.

Paal Flaata er frontperson i Midnight Choir, og har vært nominert til Spellemann. Stephen Ackles har gitt ut 15 album og er kjent som en av landets fremste innen rock og country. Vidar Busk har gitt ut ni album og vunnet to Spellemannspriser, samt vært nominert flere ganger. På turneen har de med seg lokale kor på hvert konsertsted.