Lørdag møtte en stor gjeng med Harry Potter-interesserte opp ved Verdal bibliotek for å delta på en bokfest med Harry Potter sitt store univers som det eneste og viktigste temaet.

Pådriveren og regissøren for den store dagen var barne- og ungdomsbibliotekaren, Karen Birgitte Borud.

- Vi har jobbet med dette helt siden før jul, men likevel ble det mye stress de siste ukene før arrangementet, forteller en energisk Borud som for anledningen hadde ikledd seg en svart trollmannkappe.

Hun forteller at arrangementet opprinnelig er et verdensomspennende fenomen i regi av Blooksbury forlag, som er utgiver av Harry Potter-bøkene. Verdal bibliotek har mottatt mye materiell fra forlaget, men hadde også fått gode tips fra flere norske bibliotek. Arrangøren selv var lykkelig over at så mange valgte å ta turen til biblioteket på Verdal.

De fremmøtte skulle få bryne seg på forskjellige oppgaver utover dagen, og ikke minst en verdig avslutning med en skikkelig Harry Potter-middag.

- Det er vel i overkant av førti deltakere i tillegg til seks medhjelpere. Det er flott å se at så mange har kledd seg ut som Harry Potter-karakterer, sier Borud fornøyd.

Tre av de utkledde deltakerne på bokfesten hadde flydd på sopelimen sin den lange turen fra Halsan i Levanger for å bruke hele lørdagen på sitt favorittema. Henrik Slungård, Leon Berre Stensen og Dina Erichsen hadde kledd seg ut som henholdsvis Ronny, Harry og Hermine. De var alle tre enige om hovedgrunnen til å ta turen til Verdal bibliotek lørdag formiddag.

- Vi elsker Harry Potter! nærmest roper alle tre i kor.

De forteller at de både har sett filmene og lest bøkene på norsk og engelsk.

- Vi blir veldig imponert og inspirert av Harry Potter-universet. Jeg er faktisk helt sikker på at jeg skal bli forfatter selv, forteller Leon «Harry Potter» Berre Stensen.

Alle tre ytrer klar misnøye over at trylleformlene ikke fungerer ute i den vanlige verden, og har et håp om at Halsan skole en vakker dag skal bli en magisk skole for trollmenn.

Harry Potter-tilhengeren Ellev Østnes hadde også møtt opp for å bruke lørdagen på Harry Potter. Han brukte tiden på å løse et magisk kryssord.

- Jeg har en enorm interesse for Harry Potter og er her for å få inspirasjon til en skoleoppgave. Verdenen er enormt fascinerende! mener han.

Alle de over førti deltakerne beviste at Harry Potter-feberen på ingen måte har lagt seg. Magien og trylleformlene til gutten med det karakteristiske «lyn-arret» vil nok for mange leve evig.