Lover dyrisk stemning i kirka

Feirer fastelavnssøndag med karnevalfest.
Kultur

For sjette år på rad inviterer Levanger Kulturkirke til en fargerik og dyrisk ettermiddag den 11. februar. Da er det fastelavnssøndag og den dagen hvor det tradisjonelt sett feires karneval.

I kirka skal dette markeres med en forestilling, hvor musikken er hentet fra Camille Saint-Säens «Dyrenes Karneval», som ble skrevet til et karneval i 1886. Den fremføres av Anders Kristiansen på marimba, et xylofonlignende instrument, og Erling Neergård på orgel.

–Musikken er utrolig spennende. Den er artig og humoristisk og vil fenge mange, sier Neergård til Innherred.

Guro Gulstad fra Sparbu og Ole Aleksander Hansen fra Inderøy står for dansen i forestillingen, mens Helga Mathea Nøst fra INTRO er forteller og skal lede publikum gjennom historien om Noah, arken og alle dyrene.

Dyrenes karneval har vært et populær forestilling de siste årene.  Foto: Arkivfoto/privat

 

–Artighetsgaranti

Forestillingen varer i cirka én time og er gratis for alle. Etter dette blir det karnevalfest med fastelavnsboller, pinata, lek og moro.

–Det er veldig artig om store og små kler seg ut som dyr denne dagen, men det er absolutt ikke et krav. Vi vil også stille med ansiktsmaling, sier Neergård.

Hva skal du være?

–Jeg har vært både elefant og ku før, så kanskje jeg skal være løve i år!, sier han.

Neergård forteller at dette har vært et populært arrangement før, spesielt for to år siden da det kom over 100 personer.

–I fjor var det litt glissent fordi det var vinterferie og mange valgte fjellet i stedet. I år håper vi på bra oppmøte, og kan love at det blir en artig dag. Vi gir artighetsgaranti!, sier Neergård.