Historisk utdeling i Trøndelag

Mange 4H-ere fikk plaketten.

Flotte 4H-ere fra Innherred og Frosta avbildet sammen med fylkesmann og plakettutdeler Frank Jenssen (t.v.) Ingvild Hallem fra Stiklestad 4H, Jonas Heggdal fra Prøven 4H,Anne Sigrid Lindblad Stokke og Ragna Rønning Okkenhaug fra Skognbygda 4H, Even Heggvik fra Ronglan 4H og Line Kjørsvik Frosta 4H. 

Kultur

For aller første gang var plakettmottakere fra hele vårt nye langstrakte fylke samlet til plakettfest i Trondheim sist lørdag.

Bunad- og dresskledde, stolte og glade over fullført løp i 4H, var 69 plakettmottakere med familie og venner samlet på Thon Hotell Prinsen sist lørdag, for å overvære historiens første plakettutdeling i 4H Trøndelag.

Folkemusiker Einar Olav Larsen fra Verdal satte tonen med sin bunadskledde fiolin – hardingfela, før fylkesmann Frank Jenssen inntok scenen. Han oppfordret i sin tale, ungdommen til å gå inn i framtiden med hele seg og ta med seg alt de er videre i livet som studenter og arbeidstakere. Respekt for andre og evnene til å se hvert enkelt menneske som unik var også verdier fylkesmannen fremhevet.

Sju prosjekter på sju år

For å få 4H-plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt 7 4H-prosjekt over minst 7 år. Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fullført 4H-programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring om samarbeid på tvers av aldersgrupper, møteledelse og medlemsdemokrati. I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottakerene har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement i 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller i STÆA og NTAK. Totalt 109 4H-erer gjorde seg fortjent til 4H-plaketten i 2017.