Daniel Franck er mest kjent for sin prestasjon som snowboardkjører. Han er europamester, har VM-gull, er World Cup sammenlagt vinner, har OL-sølv, X-Games-gull, 16 verdenscup seiere, 11 mesterskapstitler og tre kongepokaler. Han er fremdeles å se med brett under beina, men jobber i dag som kunstner. Denne interessen begynte tidlig på 90-tallet, men det var først i 2004 at han begynte å gå i lære.

–Han retter oppmerksomhet mot steder og øyeblikk som ligger i periferien og formidler historier som beveger seg i underbevisstheten. Han henter inspirasjon fra naturen, det komplekse menneskesinnet, musikk, identitet, miljø og tilhørighet, skriver gallerist Elisabeth Ben Riala i en pressemelding.

–Total frihet

Galleri Fenkas første utstilling med Daniel Franck var for tre og et halvt år siden. Han var da med i en kollektivutstilling sammen med seks andre kunstnere.

–Bildene hans ble meget godt mottatt og vi bestemte at han skulle ha sin store separatutstilling i Galleri Fenka, skriver Riala.

Åpningen av utstillingen «All we have is now» er 17. februar klokken 12.00 hvor Franck selv er til stede og skal holde en tale om sine verk, som består av bilder i forskjellige teknikker, uttrykk og materialer.

–Å drive med kunst er som å kjøre off-pist i uoppmerkede løyper – der du opplever total frihet, kan ta akkurat den retningen du selv ønsker med fokus på feeling og estetikk, der forsikringen din ikke dekker noen tap. Det er et spørsmål om å verne om sin egen nysgjerrighet, bryte med de etablerte reglene og utforske mest mulig med et sidelengs blikk på livet. Dette er en videreføring av mitt tidligere virke, og det mest naturlige valget jeg kunne tatt, sier Franck om valget om å bli kunstner.

–All we have is now

Etter talen fra Franck blir det underholdning i form av musikk fra June Elisabeth Klevengen og Una Leijnaar. Bildene til Franck blir deretter hengende i galleriet i Levanger i én måned.

–Jeg er sikker på at ingen vil angre seg for å bruke tid på denne opplevelsen. Jeg sier som tittelen på utstillingen, All we have is now, sier Riala.