Oddny Gumaer har skrevet en barnebok om Max som bor på den lille øya Tautra.

Boka har tittelen «Max og kornet».

–Max er glad i fotball og i å gå på ski, men han er aller mest glad i korn. Han dyrker det selv og elsker å spise grøt. En dag ser han noe som forferder ham på TV. Han ser barn som ikke har mat å spise. Han beslutter å gi dem en del av kornet sitt, men innser at det ikke vil bli nok. Så han bestemmer seg for å besøke statsministeren for å be om hjelp. Det viser seg å ikke være så lett som han først trodde. Men Max finner en veldig lur løsning som ikke bare gir mat til de sultne barna, men som faktisk løser hele sultproblemet.

Om statsministeren er like glad for planen må leseren selv avgjøre, bemerker forfatteren i en pressemelding. Og forteller videre:

Alvorlig og humoristisk

–Selv om historien har et alvorlig tema, er den skrevet på en humoristisk og lettfattelig måte. De enkle og klare illustrasjonene gjør også at boka er svært innbydende både for barn og voksne. Det er ei bok som vil oppfordre til samtaler med barn om deres (og vårt) ansvar i en verden der fordelingen er urettferdig. I tillegg er hele Max sin løsning basert på et enkelt matematisk prinsipp som verken statsministeren eller hennes hjelpere først skjønte. Og til slutt vil boka oppfordre til et kosthold basert på en av våre eldste og mest bærekraftige matsorter, korn.

Oddny Gumaer er grunnlegger av hjelpeorganisasjonen Partners og har i en årrekke arbeidet med flyktninger og forfulgte mennesker i Myanmar, Thailand og i Midtøsten.

Hun er en ettertraktet foredragsholder både i Norge og internasjonalt. Hun har tidligere skrevet to bøker på engelsk og hun skriver jevnlig for tidsskrifter og aviser.

Lena Holta-Skreddernes er en regnskapsfører som gjerne lager illustrasjoner på fritiden sin. Hun har en bakgrunn innen illustrasjon og design, og tegning er hennes favorittmedium. Lena brukte et halvt år som frivillig med hjelpeorganisasjonen Partners i Thailand.

Lanseringen av boka finner sted i Klostergården på Tautra 20. februar.