Kvinnenes Internasjonale Bønnedag markeres den første fredagen i mars hvert år, i Norge og i resten av verden.

Dette er et felleskirkelig arrangement som har vært feiret i Levanger siden 1970. I komiteen sitter en representant fra de fleste menighetene i Levanger: Den Norske Kirke, Den Katolske Kirke, Frelsesarméen, Elihu, Vineyard, Sentrumskirka og Frikirken. Menighetene er vertskap hvert sitt år. I år er det Elihu som er vertskap for Kvinnenes Internasjonale Bønnedag på Levanger, og arrangementet foregår i deres lokaler onsdag 28. februar.

Programmet for 2018 er laget av bønnedagskomitéen i Surinam. Prosjektet i år heter «All Guds gjerning er god».

Republikken Surinam ligger i den nord-østre delen av Sør-Amerika og er oppkalt etter ett av de innfødte folkeslagene i landet, Surinen-stammen. Landet er et av verdens land som er minst tett-befolket og består av store deler bekker og vann. Over 90 prosent av landet er dekket av gammel tropisk regnskog med rikt biologisk mangfold.

–Vi ønsker til å bidra til at man kan hjelpe mennesker i Surinam slik at de kan få behandling for traumer etter psykisk og fysisk mishandling. Surinam har også store miljømessig utfordringer. Vi ønsker å være med å bidra til å skape en større forståelse for dette og bevisstgjøre barn og unge. Vi vil være med å bidra til at lokale krefter i Surinam kan fortsette godt arbeid på disse områdene i landet, skriver arrangøren i en pressemelding.