10. og 11. mars klokken 16.00 tar Vinne-, Vuku- og Verdal musikkorps turen inn i filmens verden. Cirka 150 personer skal da fremføre en storslagen konsert i hallen ved Verdalsøra barne- og ungdomsskole.

–Dette er første gang at alle korpsene spiller sammen gjennom hele programmet. Frem til nå har vi øvd litt hver for oss, men nå begynner vi å sette det hele sammen, forteller Ole Gunnar Vestvik i Vinne skolemusikkorps når Innherred møter han under en øving mandag kveld.

Drillinstruktørene Lisa Natalie Jermstad, Grete Holmli og Cathrina Gulliksen Fornes (ikke tilstede på bildet) stiller med en stor tropp under konserten.

Hvert år har korpsene både høst- og vårmønstring sammen, men i år har de valgt å være noe mer utradisjonell når det gjelder tema for konserten.

Litt av grunnen til dette er at kulturminister Linda Hofstad Helleland i november ga 2018 status som «Musikkorpsenes år». Dette kommer av at Norges Musikkorps Forbund runder 100 år.

–Vi kan forsikre at hele den norske befolkning skal oppleve, både se og ikke minst høre, at 2018 har fått en helt spesiell status, sa NMFs president, Rita Hirsum Lystad, etter kunngjøringen.

Nærmere 150 personer står bak konserten i helgen.

I Verdal blir det både rød løper og smoking når toner fra filmens verden spilles for publikum. Skal vi tro arrangørene, vil det her bli noe for en hver smak.

–Vi har et program som er veldig bredt, det er både rolige og rocka låter og gamle og nye sanger, alt fra «Grease lightning» til «Game of Thrones», sier Vestvik mens en låt fra filmklassikeren «Gudfaren» spilles i bakgrunnen.

I tillegg til korpsene og drillerne har arrangørene fått med seg Kevin Holmli og Karen Ingeborg Moe til å være solister på flere av låtene.

–Vi håper det kommer mange folk og hører på de flotte ungene!, sier Vestvik.