Fredag var rundt 30 barn og unge fra Verdal kulturskole klare for å vise frem sin danseforestilling for publikummerne i storsalen til Tindved kulturhus. De som opptrådte var dansere fra andre til åttende klasse på barne- og ungdomsskolen.

- Barna øver fast en gang i uka, men før denne forestillingen har det vært litt mer intensivt med flere og lengre øvelser, sier rektor ved kulturskolen, Sven-Øyvind Bern til Innherred.

En klassisk mix

Han var meget imponert over kulturskolens relativt nye danselærer Maryna Filchkova Floan fra Hviterussland. Hun var blant de som sørget for at publikum kunne bli vitne til en fargerik forestilling med flott dans, fin lyssetting, vakre kostymer og meget talentfulle barn.

- Hun har jobbet mye med barn og unge i forskjellige dansearter, og selv om forestillingen er ganske klassisk-inspirert, ser man også elementer fra andre typer dans, sier Bern.

Danselærer Maryna Filchkova Floan fikk stor applaus etter forestillingen.

I danseoppvisningen var barna delt inn etter klassetrinn på hvert nummer, og de i salen fikk se alt fra klassisk og lunefull dans til fargesprakende og energifylte fremførelser.

Rektoren forteller at de har valgt å satse på den klassiske stilen, da de ikke vil konkurrere med for eksempel Hulda Vestvik, som driver egen hip hop-undervisning i Verdal.

- Hun driver et utmerket dansestudio innenfor sin sjanger og derfor vil vi holde oss unna den. Hulda kan den stilen best, mens Maryna er god på denne sjangeren. Nå håper vi at dette kan utfylle danseopplæringen i Verdal, sier Bern.

Sven-Øyvind Bern var meget imponert av danseelevene ved kulturskolen.

- Alt e nøye i balletten!

Oppvisningen startet med en rolig og "nedpå" fremførelse av voksengruppa ved skolen, før de yngre barna tok scenen i fargerike tutu-skjørt og viste frem trinnene de hadde lært.

Mellom hvert nummer var det Ingrid Sofie Holm og Hermine Inanda Gausen Jørgensen som underholdte publikum da de gikk inn i rollene som Kuriota og Krysmynte.

- Vi valgte ut navnene selv. Det skulle være noe rart, sier Ingrid Sofie, når Innherred møter jentene etter forestillingen.

- Rullegardiner var et annet navneforslag vi hadde, sier Hermine og ler.

Det ble mye latter i salen da disse to "småkjeklet" på scenen og kom med den ene glosen etter den andre om alt fra bamser til ballett. Spesielt morsomt var det da jentene holdt på å dandere ballonger på rekke og rad. Lille frøken Kuriota blir da meget nøye med at disse skal stå helt perfekt etter hverandre.

Publikum lo godt da Hermine Inanda Gausen Jørgensen (her i rollen som Kuriota) ble opphengt i at ballongene skulle stå perfekt på rekke.

- Det e da itj så nøye koss dæm står!, sier Krysmynte (Ingrid Sofie).

- Alt e nøye i balletten, har itj du lært det?, spør Kuriota (Hermine).

Ingrid Sofie Holm i rollen som Krysmynte.

Hvordan var det å være konferansierer?

- Det var gøy, men det var litt ekkelt også. Jeg gruvde meg mest til at vi skulle presentere fiolinistene for jeg måtte lære meg navnene deres i går, sier Ingrid Sofie.

- Men det gikk jo fint da, for Ingrid Sofie er ganske god til å huske, sier Hermine og legger til:

- Vi fokuserte egentlig bare på å være litt rarere enn konferansierene i den voksne gruppa!

Mye improvisasjon

De relativt ferske konferansierene hadde et manus å forholde seg til, men fant også på en del selv når de sto på scenen.

- Maryna sa at vi ikke trengte å låse oss fast i manuset, så det ble mye improvisasjon, sier Hermine.

Hvordan var det å danse da?

- Det var morsomt. Jeg er glad Maryna var der, slik at jeg visste hva jeg skulle gjøre hele tiden, sier Hermine.

- Vi kunne kikke bort på henne hvis vi glemte noe, men det er bra vi ikke gjorde det hele tiden, for da ville publikum ha merket det. Det hadde ikke vært så fint, sier Ingrid Sofie.

Vil ha flere elever

Rektoren ved kulturskolen var veldig imponert over de talentfulle barna og showet som Maryna Filchkova Floan sto bak.

- Vi håper at denne forestillingen og kommende forestillinger skal gi oss flere danseelever i kulturskolen. Det vil vi gjerne ha, sier Bern.