Disse Kerry-maleriene kan du se på Fosen i flere uker

Åpnet i helgen.

Maleri signert Kerry Grøneng. 

Kultur

Lørdag 14. april åpner Galleri Empati i Fosen dørene for Kerry Grønengs separatutstilling. Utstillingen henger til 6. mai.

Får inspirasjon flere steder

–Nå er det åtte år siden Grøneng hadde separatutstilling ved Galleri Empati, så nå gleder vi oss til nok en gang å få de fargerike bildene hennes i hus og opp på veggene, for så å vise de frem til publikum her på Fosen, skriver Galleri Empati i en pressemelding.

Grøneng har eget galleri i Levanger, men hun har også et atelier på hytta i Bjugn hvor hun blir veldig inspirert av livet og naturen. I tillegg har hun kjøpt ferihus på Kreta hvor det også blir en del maling.

Store formater

Hun liker best å male i store formater i olje på lerret. Ved denne utstillingen viser hun abstraherte oljemalerier og monotrykk i forskjellige størrelser.

–Det er tydelig at hun elsker det hun gjør, det kommer godt fram i bildene, og med de samstemte fargene blir du fort i god stemning når du betrakter bildene hennes. Kerry bruker nesten aldri titler på bildene sine, hun er av den oppfatning at det er opp til betrakteren om hva han opplever og ser i maleriene, og sier at «et maleri er som et dikt uten ord», skriver galleriet.