Holdt trippelkonsert i helgen

Kor det våres!
Kultur

Korstemmer fra nord og sør i nye Trøndelag ble forent til trippelkonsert med det vårlige navnet «Kor det våres».

– Sannelig er det mye driftige folk både i nord og sørdelen av Trøndelag som stadig vekk skaper liv og røre. Andre helg i april 2018 var det duket for en spenstig, og kanskje litt unik, konsertturne hvor Klæbu damekor og Corevi gikk sammen for å holde tre konserter på samme helg.

Lørdag 14. april gikk første konsert av stabelen i Levanger kulturkirke, mens Klæbu kirke og Hegra kirke fikk besøk søndag.

Dirigentene er pådrivere

–De to korenes dirigenter har sine røtter i fra Flora opprinnelig, og dirigent-søstrene Meådal har vært flotte pådrivere for at det nå skjer en korsammensmeltning helt i tråd med at vi er blitt et felles forent Trøndelag på mange fronter, skriver koret.

Og både i Hegra kirke og Levanger kulturkirke dukket det opp flere gjester. Kor E-14 fra Hegra stilte som gjester i Hegra kirke, og Trønderkoret kom på gjesteopptreden lørdag i Levanger kirke.

–Musikalske innslag stod med andre ord i kø. Det ble både fellesnummer for korene, enkeltvis opptredener, gitarspill og sang samt et eget kirkeorgelinnslag på konsertene. Representanter for korene har hatt flere sosiale planleggingsmøter i løpet av det siste halvåret, og konsertkomiteen hadde som mål at konserten skulle bli både stemningsfull, uformell og trivelig, og ikke minst bringe vårstemning ut til alle som ønsker en musikalsk vårbukett å nyte i påvente av sommeren, forteller de.

Corevi har et variert program og favner vidt i repertoaret. Navnet Corevi betyr «Koret med hjerte og liv», og ble startet for 23 år siden på Levanger. Dirigent Eva Marie Meådal har nå vært korets dirigent i godt over fem år, og medlemstallet på koret øker jevnt og trutt i takt med at korets gjennomsnittsalder går ned. Når alle er på plass teller koret hele 36 aktive sangere.

Lover trøkk

Mona Møllenhus-Gjølga er leder i Corevi.

–Vi ser frem til artig samarbeid på tvers av de gamle fylkesgrensene. Vi skal nok klare å synge oss godt sammen på ekte trøndersk vis og håper publikum strømmer på til våre konserter til denne helga. Vi byr på vårfornemmelse og musikalsk næring både for kropp og sjel så dette er et fint avbrekk som absolutt er verd å få med seg, sa hun på forhånd.

De lovet trøkk og vakre vårviser, klassisk gitar og sang, joik og orgelmusikk, og ikke minst mange fengende poplåter.

–En konsert for enhver smak med andre ord, sier de to arrangementsansvarlig for de to korene Brit Flatås og Anne-Marit Stokke.

Så får vi se om trippelkonserten gjentas ved en senere anledning.