«Dirk Gently’s Holistic Detective Agency» er en science fiction og komedie-serie som gikk fra 2016 til 2017. Serien er basert på en bok skrevet av Douglas Adams. Adams er også kjent for å ha skrevet blant annet «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy». Blant de mange skuespillerne finner vi Samuel Barnett, Elijah Wood og Fiona Dourif. I serien blir vi introdusert til Todd Brotzman, spilt av Elijah Wood, som lever et noe trist liv der flere problemer har hopet seg opp. Det hele topper seg når han får sparken etter at bisarre mord skjer på hotellet han jobber på. Etter en merkelig dag klatrer Dirk Gently, spilt av Samuel Barnett, inn gjennom vinduet hans. Dirk Gently har fått i oppdrag av Patrick Spring i å løse mordet på seg selv, og insisterer på at Todd Brotzman er assistenten hans.

Det er forvirrende

Om oppsummeringen ovenfor virker forvirrende så er ikke det rart. Denne serien er forvirrende. Om du bestemmer deg for å se denne serien er det meget sannsynlig at du flere ganger kommer til å spørre deg selv: «Hva i all verden er det som foregår?». Men forvirringen bør ikke hindre en i å se serien. Den er annerledes, men herlig. Dog krever den en del av seeren. Når du ser på «Dirk Gently’s Holistic Detective Agency» bør du følge med. Du bør sitte å se på for å virkelig kunne nyte hver eneste detalj. Og om du trodde sesong 1 var merkelig, bare vent til sesong 2. Den er, om mulig, enda mer fantastisk enn sesong 1.

Serien er gøyal, smart og kompleks. Det er brilliant hvordan alle de forskjellige og rare karakterene blandes sammen i historien. Noe av det virkelige unike med sesong 1 er at den gir deg et helt annet perspektiv om man ser den på nytt. Dette vitner om fantastisk skriving. Musikken utfyller historien på en glimrende måte. Den kan virke noe uvant og merkelig, men etter hvert blir dette passende. Den framhever de forskjellige scenenes følelser, og gir de ekstra tyngde. Den gir innblikk i karakterenes sinnstilstand, samtidig som den beholder den merkelige tonen.

Glimrende skuespillere

Skuespillerprestasjonene i denne serien er fantastiske. Samuel Barnett gjør en flott jobb i å spille den merkelige detektiven, og gjør det spesielt bra i de komiske øyeblikkene.

Elijah Wood, som nok er mest kjent for å spille Frodo i «The Lord of the Rings» - triologien er glimrende. Når en skuespiller har en så ikonisk rolle er det fare for at det er den rollen det eneste man ser når skuespilleren spiller en annen rolle. Dette er ikke tilfellet her, og Wood viser talentet sitt nok en gang. Fiona Dourif gjør kanskje den beste prestasjonen i hennes tolkning av den bisarre snikmorderen, som til tider virker å være en fremmed i denne verden.

«Dirk Gently’s Holistic Detective Agency» er nok ikke for alle. Dette er en serie som er spesiell, og som krever at seeren følger nøye med for å få maksimalt ut av opplevelsen. Men om man følger med, og den faller i smak, så kan man få en utrolig fornøyelig serieopplevelse. En seriopplevelse som jeg våger å si man muligens ikke kommer til å få noen andre steder.

Terningkast: 5

Vetle Bredeli